Οι κολυμβητές του ΝΟ Χανίων είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε τεστ και γενικότερα σε μετρήσεις από το πρόγραμμα “Αναγέννηση και Πρόοδος” της “Sport Excellence”.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Για μια ακόμη φορά, κολυμβητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε τεστ και γενικότερα σε μετρήσεις από το πρόγραμμα «Αναγέννηση και Πρόοδος» που πραγματοποιεί η «Sport Excellence», πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αποκλειστική δωρεά από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Ειδικότερα, στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο κολυμβητήριο Χανίων, πήραν μέρος αθλητές του Ναυτικού Ομίλου -ανάμεσά τους και οι πρωταθλητές, Απόστολος Παπαστάμος και Αλέξανδρος Κάχρης- καθώς και τα παιδιά που έχουν επιλεγεί ως επίλεκτοι απ’  ολόκληρη την Κρήτη.

Σε δηλώσεις του, ο προπονητής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου και ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τζιλιβάκης, τόνισε τα εξής: «Συνεχίζεται ένα πρόγραμμα που αφορά όλα τα επίλεκτα παιδιά κολύμβησης από 13 ετών και πάνω. Τα παιδιά αυτά έχουν ξεχωρίσει βάσει των χρόνων και των θέσεων που κατέλαβαν στο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί το περασμένο καλοκαίρι και πλέον αναμένεται το χειμερινό Νοτίου Ελλάδας που ακολουθεί σε λίγες ημέρες. Κάθε παιδί που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει ενδεχομένως κάποιες ατέλειες που μπορεί να έχει και γενικότερα τι διορθώσεις μπορεί να έχει σε άνω ή κάτω άκρα. Σε ό,τι αφορά τους δύο πρωταθλητές μας, Απόστολο Παπαστάμο και Αλέξανδρο Κάχρη, πραγματοποίησαν τεστ ισχύος για να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκονται».

Να σημειωθεί επίσης ότι το Σάββατο (11/1) διοργανώθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΑΝΕΚ μια πολύ σημαντική ημερίδα, που είχε ως τίτλο «Υποστήριξη του νεαρού αθλητή άσκηση, ψυχολογία και διατροφή». Η ημερίδα, επίσης, διοργανώθηκε από το πρόγραμμα «Αναγέννηση και πρόοδος» σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ LINES και τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων.

Ειδικότερα, οι ομιλητές ήταν οι εξής: Χ. Τσολάκης (καθηγητής ΣΕΦΑΑ, διευθυντής προγράμματος SE), Α. Κολομβότσου – PHD (διαιτολόγος – διατροφολόγος) και Μ. Ψυχουντάκη (Αν. καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook