Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του δια Χριστόν πτωχού, του Καλυβίτου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Κυρτωμάδο Κυδωνίας, όπου διακονεί ο Πρεσβ. Στυλιανός Σταγάκης.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο, αναφερόμενος στη βιωτή του Οσίου Ιωάννου, ο οποίος  αφιερώθηκε στην υπηρεσία της πίστης προς Τον Θεό. Και ήταν τόση δυνατή αυτή η πίστη του, που επέδειξε κατά το βίο του  με τους σκληρούς κόπους της ασκήσεως του, λαμβάνοντας δίκαια από τον Κύριο τον επουράνιο Στέφανο.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας ο π. Στυλιανός με λόγια αγάπης καλωσόρισε τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ευχόμενος του άξιος μαζί με όλο το εκκλησίασμα.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε μεταξύ άλλων πως μερικούς ανθρώπους δεν τους ξεχνούμε ποτέ, είτε γιατί μας έκαναν πάρα πολύ καλό, είτε γιατί μας έκαναν πάρα πολύ κακό. Και τους πρώτους οφείλουμε να τους ευγνωμονούμε και τους δεύτερους οφείλουμε να τους συγχωρούμε. Να κάνουμε αυτό που επιτάσσει το ορθόδοξο Χριστιανικό ήθος: να αγαπούμε, να συγχωρούμε και να προχωρούμε… Αυτό είναι το θέλημα του Θεού, αυτό μας δείχνει και η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook