Λίγα λεπτά πριν τις 9.00 το πρωί συνελήφθη ο 51χρονος άνδρας – Το πρωί της Παρασκευής θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ηρακλείου

Τελευταία ενημέρωση: 14.10

Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος που σόκαρε όλη την Κρήτη, βρίσκεται στα κρατητήρια της Α.Δ. Ηρακλείου και το πρωί της Παρασκευής θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες και στην συνέχεια θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Ο 51χρονος είναι γνωστός στην Αστυνομία, η οποία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό από το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει, κάτι που έγινε, σήμερα λίγο πριν τις 9.00 το πρωί.

Όπως αναφέρουν καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο δράστης και κάτοικος των Καπαριανών εντοπίστηκε στο σπίτι του με την Αστυνομία, μετά από συντονισμένη επιχειρήση, να προχωράει στην σύλληψη του. 

Ο 51χρονος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι σκότωσε τον άτυχο 79χρονο

Ο 51χρονος μετά την σύλληψη του οδηγήθηκε, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου εκεί μετέβησαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης, που πρόκειται να τον εκπροσωπήσουν, Νίκος Παπαδαντωνάκης και Γιώργος Κοκοσάλης. 

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι δικηγόροι του 51χρονου δράστη, ο ίδιος αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αλκοόλ και τα τελευταία χρόνια ακολουθούσε ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι πως όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του, ο ίδιος δεν έχει συνέλθει ακόμα από την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ στην οποία είχε προχωρήσει πριν την απεχθή πράξη του με αποτέλεσμα να εμφανίζει κενά μνήμης και να μην θυμάται ότι αφαίρεσε τη ζωή του 79χρονου. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 51χρονος βρισκόταν σε μανιώδη κατάσταση με αποτέλεσμα στην συνέχεια η Αστυνομία να ανακαλύψει 9 τρύπες από σφαίρες στον τοίχο της οικίας που διέμενε ο άτυχος Κώστας Χατζάκης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, όλα ξεκίνησαν, όταν ο 51χρονος, επισκέφθηκε το σπίτι της πρώην συζύγου του, το βράδυ της Τετάρτης. Ο 51χρονος, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον 79χρονο, σπιτονοικοκύρη της πρώην συζύγου του. Στη συνέχεια ο 51χρονος πυροβόλησε τον 79χρονο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Έπειτα πυροβόλησε προς την οικία του παθόντα και τραυμάτισε την 65χρονη σύζυγο του, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύεται, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της. . 

Ο 51χρονος πυροβόλησε και τρία ανήλικα παιδιά

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 51χρονος, μετά τον τραυματισμό της 65χρονης, πυροβόλησε και σε άλλο ένα σπίτι, που είναι κοντά στο σπίτι του θύματος,  στο οποίο βρίσκονταν τρία ανήλικα παιδιά, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός, ενώ αργότερα διέφυγε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο που διαπράχθηκε το έγκλημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα κάλυκες. 

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 51χρονου κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, 2 γεμιστήρες, 69 φυσίγγια και 2 μαχαίρια. 

Δείτε τις φωτογραφίες του flashnews.gr, από το σημείο που έγινε το έγκλημα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook