Έλεγχος και διαχείριση σωματικού βάρους.
 
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.), σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, βασιζόμενοι στα επιστημονικά προγράμματα Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων 2019-2020, ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος:
Έλεγχος και διαχείριση σωματικού βάρους (α’ φάση – 5.2.20 έως 11.3.20)
 
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει:
Έξι (6) ομαδικές διαλέξεις με σκοπό την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων (κάθε Τετάρτη 17.00-18.30 στο Κλειστό Κλαδισού)
Ομαδικά προγράμματα άσκησης και ατομική συμβουλευτική για την άσκηση (το πρόγραμμα ορίζεται κατά την εγγραφή)
Μετά την ολοκλήρωση των διαλέξεων, θα δημιουργηθεί ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης και θα πραγματοποιηθούν ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής, εφόσον κρίνεται απαραίτητο (β΄ φάση).
Το πρόγραμμα στοχεύει στην  αλλαγή των συνηθειών διατροφής και άσκησης. Σύμφωνα με τις έρευνες η συμβουλευτική διαχείρισης βάρους φαίνεται ότι διπλασιάζει την επιτυχία της προσπάθειας και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων. Η γνωστική συμπεριφοριστική προσέγγιση στοχεύει στην αλλαγή της σχέσης των συνηθειών και των δραστηριοτήτων. Η διαχείριση βάρους χρειάζεται υποστήριξη και ενθάρρυνση, κίνητρα για την προσπάθεια και επιβράβευση για την επιτυχία.  Παράλληλα η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται άμεσα με τα θετικά αποτελέσματα. Τελικός σκοπός του προγράμματος η υιοθέτηση ενός υγιεινού και ποιοτικού τρόπου ζωής, μέσα από τις αλλαγές των στάσεων για τη διατροφή και την άσκηση. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εξής θεματολογία:
Ψυχολογία της εικόνας του σώματος
Έλεγχος συναισθημάτων, διατροφή και άσκηση
Τεχνικές για την ανάπτυξη αυτοελέγχου
Έλεγχος βάρους και διατροφικές συμβουλές
Φυσική δραστηριότητα και άσκηση
Αλλαγή συνηθειών διατροφής και άσκησης
 
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν
 
Αιτήσεις συμμετοχής από τη Δευτέρα 20.1.20 έως και την Παρασκευή 31.1.20, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Συμβουλευτικό Σταθμό, Παρ. Κανεβάρω 26-28 και στο τηλ 28210-54650. Υπεύθυνη του προγράμματος η κα. Στέλλα Ψούνη, Ψυχολόγος. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook