Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ βρέθηκε για πρώτη φορά στα Χανιά, σήμερα το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τον νέο διοικητή του νοσοκομείου Χανίων και μαζί επισκέφθηκαν, μία από τις πέντε δομές αποσυλοποίησης που φιλοξενούνται στην πόλη.

Στα Χανιά, υπάρχουν τρεις ξενώνες και δύο οικοτροφεία  για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ψυχική τους υγεία, ενώ σε αυτές τις δομές φιλοξενούνται 88 άτομα. Επιπλέον, το κέντρο ψυχικής υγείας, που βρίσκεται στην οδό Κροκιδά, έχει 1800 άτομα. Οι δομές αυτές αξίζει να σημειωθεί ότι συντηρούνται από εθνικούς πόρους.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Μπορμπουδάκη, ευχήθηκε αρχικά στη νέα διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων, καλή τύχη και καλή δύναμη. «Ευχαριστώ, τον κ. Βουλγαρίδη, για την συνεργασία που είχαμε τους μήνες που είμαστε και εμείς στην 7η ΥΠΕ. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ορκωμοσία και του αναπληρωτή διοικητή και θα βρισκόμαστε εδώ. Είναι η αρχή μίας νέας προσπάθειας από τη νέα διοίκηση, με αμέριστη συμπαράσταση από την 7η ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία για να ενισχύσουμε το νοσοκομείο και τις δομές υγείας των Χανίων».

Αναφορικά με την επίσκεψη της στις δομές ψυχικής υγείας, η κ. Μπορμπουδάκη, ανέφερε ότι «η ψυχική υγεία είναι στην πρώτη γραμμή στην ατζέντα της ΥΠΕ, το αποδεικνύουμε καθημερινά μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε τις μονάδες ψυχικής υγείας, και να υποστηρίξουμε τον ψυχικά πάσχοντα. Έχει αναφερθεί και άλλες φορές, ότι είναι πολύ, σημαντικό να καταλάβουμε στην Ελλάδα του 2020 ότι ο ψυχικά πάσχων, δεν είναι ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας, είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τις δικές του δυσκολίες και οφείλουμε να τον υποστηρίξουμε και να αντιμετωπιστεί ισότιμα στην κοινωνία. Θα πρέπει να ενισχύσουμε τις δομές αυτές. Το θέμα με τη στέγη είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε ευρύτερα, όμως θα προχωρήσουμε στην εξεύρεση όσο το δυνατόν καλύτερων λύσεων είτε από την αποκατάσταση από τους ιδιοκτήτες είτε και από την ίδια την 7η ΥΠΕ, όπου κρίνεται απαραίτητο».

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης, η κ. Μπορμπουδάκη, υπογράμμισε, ότι «στα νοσοκομεία υπάρχει ανάγκη από νοσηλευτικό προσωπικό, παρατηρείται υποστελέχωση και χρειάζεται ενίσχυση και στις διοικητικές και στις τεχνικές υπηρεσίες. Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικές ειδικότητες, καταγεγραμμένες και προχωράμε, καθώς έχουμε υπογράψει πάνω από 50 αποφάσεις το τελευταίο διάστημα για να ενισχύσουμε με γιατρούς, τις δομές υγείας στην Κρήτη και ακολουθεί και η προκήρυξη με μόνιμο προσωπικό».

Από την πλευρά του ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, εξέφρασε τον σεβασμό του και ευχαρίστησε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την αμέριστη στήριξη τους ώστε να κρατηθεί όρθιο το σύστημα. «Οι πρώτες προτεραιότητες από την ενημέρωση είναι το κτιριολογικό για το νοσοκομείο Χανίων. Άμεσα θα επαναπροκηρυχθεί διαγωνισμός, για την αντικατάσταση των πατωμάτων, τρέχει διαγωνισμός, για το θέμα της στεγάνωσης υπάρχει άλλος ένας σημαντικός διαγωνισμός που αφορά νοσοκομεία της Κρήτης, νοσοκομειακές κλίνες περί 300 στον αριθμό. Ήδη είμαστε σε διαδικασία προκήρυξης για 19 θέσεις για το νοσοκομείο, επικουρικούς και ακολουθεί το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό».