Η ανατολική Εσθονία φιλοξενεί έναν από τους πιο περίεργους δρόμους στον κόσμο. Ο δρόμος βρίσκεται στην Εσθονία ωστόσο διασχίζει μια πολύ μικρή έκταση που είναι ρωσικής κατοχής.

Εάν σταματήσετε με το αυτοκίνητο πιθανότητα θα συλληφθείτε, όπως και αν διασχίσετε το δρόμο με τα πόδια.

Ο δρόμος βρίσκεται στο χωριό Ποποβίτσα και ονομάζεται «Saatse Boot» ενώ η περίεργη ιστορία του ξεκινά κάπου στο 1944. Εκείνη τη χρονιά ο Στάλιν πήρε την Εσθονία από τους Ναζί και τα σύνορα σχεδιάστηκαν ξανά.

Ωστόσο, ένας Ρώσος αγρότης επέλεξε να κρατήσει το αγρόκτημα του στη Ρωσία, ενώ η γη γύρω από αυτόν έγινε εσθονική. Φυσικά, καθώς η Εσθονία έγινε σοβιετική δημοκρατία, η απόφασή του δεν είχε καμία σημασία.

Ρώσοι και Εσθονοί ταξίδευαν ελεύθερα στην περιοχή χωρίς ελέγχους, αλλά όταν η Εσθονία έγινε ανεξάρτητη το 1991, αυτό το κομμάτι της ρωσικής έκτασης μετατράπηκε σε σύνορο για τους δυο λαούς. Το Κρεμλίνο επέτρεψε στους Εσθονούς να διασχίζουν το σημείο, αλλά να μην σταματούν.

Ο δρόμος παρακολουθείται συνεχώς από Εσθονούς και Ρώσους συνοριοφύλακες και παρότι έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο, λόγω της ιδιαιτερότητάς του δεν υπάρχει στους χάρτες της Google.

Oι φρουροί τηρούν αυστηρά τον κανόνα της απαγόρευσης της στάσης στο δρόμο ενώ επιβάλλουν πρόστιμα σε όποιον παραβλέψει το καθεστώς.

perierga.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook