Νωρίτερα κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα της Λιβύης.

Δεύτερο χτύπημα από τον Τούρκο πρόεδρο, μετά το άρθρο του στο politico.eu εν όψει της συνόδου στο Βερολίνο, δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μείνει στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο μεταξύ, και ενώ οι ηγέτες των συμμετεχουσών χωρών ταξιδεύουν για τη Γερμανία, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από το προσχέδιο των συμπερασμάτων της συνόδου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, κατέστησε σαφείς τις προθέσεις και τις επιδιώξεις του από τη σύνοδο δηλώνοντας ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά της στη Ανατολική Μεσόγειο, όπως και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Σάρατζ».

Νωρίτερα, είχε ήδη φροντίσει να ρίξει λάδι στη φωτιά με άρθρο του στο politico.eu, όπου κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα της Λιβύης και προειδοποίησε για την επανεμφάνιση κινδύνων εάν δεν στηριχθεί η κυβέρνηση Σαράτζ.

powered by Rubicon Project
«Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει μια νέα σειρά προβλημάτων και απειλών στην περίπτωση πτώσης της λιβυκής νόμιμης κυβέρνησης» έγραψε μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα, που υπέστησαν στρατιωτική ήττα στη Συρία και στο Ιράκ, θα ξαναβρούν πρόσφορο έδαφος για να σταθούν ξανά στα πόδια τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook