Η καθιερωμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και φέτος σε πλοίο της ΑΝΕΚ στο λιμάνι του Πειραιά

Παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και πολλών εκπροσώπων της κυβέρνησης και της πολιτικής, Κρητικών και μη , πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ΕΓ/ΟΓ «Ελ. Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, στο λιμάνι του Πειραιά, η εκδήλωση κοπής της αγιοβασιλόπιτας της Παγκρητίου Ενώσεως.

Με παρόντες τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, τους υπουργούς Κωστή Χατζηδάκη, Βασίλη Κικίλια, τον Ευρωοβυλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, την Βουλευτή Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τους Δημάρχους Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και Πειραιά Γιάννη Μώραλη και πολλούς επώνυμους και ανώνυμους Κρήτες, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Γεώργιος Μαριδάκης έχοντας δίπλα του τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έκοψε τη βασιλόπιτα της Παγκρητίου.

Στην διάρκεια των χαιρετισμών των παρευρισκόμενων επισήμων, εκτός από τις ευχές, και τις επισημάνσεις για ενότητα του ελληνισμού, εντύπωση προκάλεσε η αναφορά της κας Μπακογιάννη στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

«Το καλό νέο είναι ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τον ΒΟΑΚ» είπε η κα Μπακογιάννη, προσθέτοντας:

«Ο δρόμος καρμανιόλα για τον οποίο οι Κρήτης έχουν πληρώσει απίστευτο τίμημα αίματος – γιατί είναι η μόνη περιφέρεια που δεν έχει δρόμο – ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι είναι πρώτη προτεραιότητα. Μέσα στην εβδομάδα οριστικοποιούνται τα χρηματοδοτικά εργαλεία….» ανέφερε η Βουλευτής Χανίων.

Δείτε το βίντεο με τους χαιρετισμούς (κατα σειρά) των Κ.Χατζηδάκη, Β. Κικίλια, Ντ. Μπακογιάννη, Μ. Κεφαλογιάννη, Γ. Τραγάκη.


Βέβαια εντύπωση προκάλεσε και το…αυτοτρολάρισμα – όπως χαρακτηρίστηκε – της κας Μπακογιάννη η οποία ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία της ανάμεσα στους Βασίλη Κικίλια και Κώστα Μπακογιάννη με τίτλο… «Επιτέλους κοντή»

Στη σημερινή εκδήλωση προσφέρθηκε κρητικό κέρασμα απο την ΑΝΕΚ και συμμετείχαν μουσικά συγκροτήματα από το σύλλογο Κρητών Γαλατσίου.