Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αρμενών μας παρακολουθεί  με μεγάλο ενδιαφέρον  το θέμα των πηγών.

Όπως τονίζεται στηνανακοίνωση του Συλλόγου “οι εξελίξεις μας  δικαιώνουν”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αρμενών:

Η  Δημοτική Αρχή επιμένει να αγνοεί  τους  προβληματισμούς  και τα αιτήματα του συλλόγου μας  για την αποτελεσματικότερη  αξιοποίηση  των υδάτινων πόρων και  την προστασία του περιβάλλοντος  του τόπου μας.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία μέριμνα  ή έργο  για την καθαριότητα και προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, μόνο κάποιες ασαφείς  υποσχέσεις  που ακούγονται  τις  τελευταίες  μέρες, ότι θα γίνουν κάποια έργα…….
Από τους όρους δέσμευσης  και τις υποχρεώσεις  που έχουν δοθεί με τις άδειες  χρήσης  των υδάτων  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έχει  υλοποιηθεί κανένας όρος, καμία υποχρέωση,  τόσο  από το Δήμο Αποκορώνου  όσο και από τον ΟΑΚ ΑΕ. ( αποφ. άδειας  χρήσης  589/25-4-2018 Δήμου,  αποφ. άδειας  χρήσης  ΟΑΚ 1032/5-11-2018).

Ο κ.Δήμαρχος  μάλιστα,  σε πρόσφατη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα
 <<  Έγκριση Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των  πηγών Αρμένων>> επισυνάπτει ένα δημοσίευμα του  στον τοπικό τύπο στις 25 Ιουλίου 2019.
Ένα μακροσκελές δημοσίευμα , το οποίο προτίμησε αντί  να απαντήσει  επί  της ουσίας στα αιτήματα  που έθεσε ο σύλλογος μας εγγράφως  στις  21-7-2019,   στο οποίο  μας κατηγορούσε  για πολιτικές σκοπιμότητες,  μικροπολιτικά  συμφέροντα και μάλιστα  μας εγκαλούσε   για σοβαρότητα  και  γόνιμο διάλογο…..

Μετά  από τις πρόσφατες  λοιπόν εξελίξεις απαντούμε:

Αρχικά ,  κ.Δήμαρχε  έπρεπε να σεβαστείτε πριν γράψετε και κοινοποιήσετε   αυτό  σας  το  προσβλητικό δελτίο τύπου, αν όχι το ΔΣ του συλλόγου  τους  ψηφοφόρους που τους εξέλεξαν.
Έπειτα,  το έγγραφο με τα αιτήματα μας  στάλθηκε συνειδητά  μετεκλογικά  στο Δήμο Αποκορώνου  και  στον ΟΑΚ ΑΕ  για να μη θεωρηθεί ότι εξυπηρετούμε  μικροπολιτικά συμφέροντα , όπως εσείς  ψευδώς  αναφέρετε και θα πράτταμε  το ίδιο  οποιαδήποτε  Δημοτική Αρχή και αν εκλεγόταν.

Επιπλέον,  εσείς  μπορεί να είστε ο νόμιμος εκπρόσωπος των υδάτινων  πόρων και κανείς δεν αμφιβάλει  γι΄ αυτό,  ας  μας επιτρέψετε όμως και εμάς  που έχουμε μεγαλώσει σε  αυτόν  τον πανέμορφο τόπο να έχουμε  μια παραπάνω  ευαισθησία και ανησυχία από εσάς  για το αβέβαιο μέλλον των πηγών του χωριού μας.

Επίσης,  κ,Κουκιανάκη ουδέποτε διατυπώσαμε αυθαίρετες προτάσεις  για αύξηση των απολήψιμων  όγκων  νερού, όπως αναφέρετε στο δελτίο  τύπου σας,  διατυπώσαμε όμως τις ανησυχίες  μας  για  τις καλλιέργειες αβοκάντο και τις επιπτώσεις από την άρδευση με υφάλμυρο νερό (ζούρμπο) των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της περιοχή μας.

Τέλος, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο προκειμένου να  προστατεύσουμε  την υγεία των Δημοτών και του περιβάλλοντος  μας, να  πετύχουμε  την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση  του φυσικού πλούτου του χωριού μας και βέβαια να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα των υδάτινων πόρων στις επόμενες  γενιές.
Αυτός είναι  ο  μοναδικός  μας  στόχος.

  Με εκτίμηση
      Το    ΔΣ 
του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αρμένων

Τα  παραπάνω  συνυπογράφουν το Τοπικό Συμβούλιο & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook