Σεμινάριο πρώτων βοηθειών, πραγματοποίησε το ΕΒΕΧ, σε συνεργασία  με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Χανίων (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), σήμερα το απόγευμα, στον χώρο του επιμελητηρίου.

Σκοπός του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες, να μάθουν να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε έκτακτα περιστατικά εφόσον χρειαστεί, μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., Μάνος Βαβουράκης, τόνισε ότι είναι σημαντικό όλοι οι άνθρωποι να γνωρίζουν πώς να παρέχουν πρώτες βοήθειες. «Αν κάποιος γνωρίζει πρώτες βοήθειες, μπορεί να κερδίσει πολύτιμο χρόνο μέχρι να καταφθάσουν οι διασώστες και να παραλάβουν τον ασθενή. Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια, δείχνει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον του και μαθαίνει πρώτε βοήθειες, γιατί πραγματικά αν κάποιος έχει γνώσεις μπορεί να σώσει μία ζωή».

Η γραμματέας της  ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., Σοφία Μπουντρογιάννη, ανέφερε από την πλευρά της ότι όταν κάποιος γνωρίζει πρώτες βοήθειες νιώθει μία ασφάλεια και εκείνος και οι οικείοι του, καθώς μπορεί να προσφέρει τη βοήθεια του ανά πάσα στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς μπορούν να αντιμετωπίσου, ηλίαση-θερμοπληξία, οδοντορραγία-ρινορραγία, τσιμπήματα, επιληπτική κρίση καθώς και πνιγμονή, λιποθυμικό επεισόδιο, αεραγωγό, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) αλλά και θέση ασφαλείας.

Όποιος ενδιαφέρεται για μαθήματα πρώτων βοηθειών της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., μπορεί να επικοινωνήσει στο 6942409039, στο [email protected] και στο facebook Επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών δήμου Χανίων.

Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook