Αν κάτι χαρακτηρίζει τη χώρα σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι η δυσκολία στη λήψη πρωτοβουλιών, η έλλειψη χρημάτων για την υλοποίησή τους και τελικά η εγκατάλειψη κάθε σχεδιασμού που μοιάζει δύσκολος να έρθει εις πέρας. 

Είναι όμως κάποιες φορές που αποδεικνύεται στην πράξη ότι όσο δύσκολη και αν είναι μια πρωτοβουλία ή ενέργεια στην πραγμάτωσή της, αν υπάρχει βούληση και επιμονή κάμπτονται όλα τα εμπόδια.

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, το αποτέλεσμα όμως αποζημιώνει. 

Έτσι και στην περίπτωση της νέας πτέρυγας που εγκαινιάστηκε σήμερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.

Ένα εγχείρημα που αρχικά μπορεί να έμοιαζε όνειρο θερινής νυκτός, καθώς ως γνωστόν κονδύλια δεν υπάρχουν. Την έλλειψη χρημάτων και τη δυσκολία υλοποίησης, αντιστάθμισε η ύπαρξη θέλησης από τον Διοικητή του Π.Υ. Χανίων, Δημοσθένη Μπουντουράκη, ο οποίος επέμεινε, προσπάθησε και με δικές του πρωτοβουλίες κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τη νέα πτέρυγα που εγκαινιάστηκε σήμερα.

Το δαπανηρό έργο στηρίχτηκε σε επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητή και συνέβαλαν στην πραγματοποίησή του έργου, ενώ η ολοκλήρωση της πτέρυγας επετεύχθη χάρις στην παράλληλη δουλειά που έγινε προκειμένου να παραδοθεί το έργο γρήγορα.

Τελικά όλα γίνονται όταν υπάρχει θέληση, ειδικά σε θέσεις διοίκησης...!