Το αδιαχώρητο της  αγάπης τους απέδειξαν  στο κέντρο  Πορτοκάλι αμέτρητοι φίλες και φίλοι  που έδωσαν το παρών στην κοπή της ετήσιας  Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιττας της  Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.
 
Την Αγιοβασιλόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως, του συνδέσμου Εφημεριών ο Ποιμήν, του Ιδρύματος Εκκλησιαστικής Διακονίας, του Γραφείου Τύπου και του Ρ/Σ  ”Μαρτυρία”, του Γραφείου Νεότητος,  του Ξενώνος συνοδών Ασθενών ”Θαλπωρή” , του Κεντρικού Συσσιτίου, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Θεοχαριδείου, ευλόγησε με την ευλογία του Μητροπολίτου κ.κ. Δαμασκηνού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος της Α.Θ. Παναγιώτητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του, συμπροσευχόμενων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και του Προέδρου Εφημεριών ο ”Ποιμήν” Πρωτ. Αντωνίου Σαπουνάκη και Κληρικών της Μητροπόλεως.
 
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δαμασκηνός έλαβε τον λόγο τονίζοντας ότι το  φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως είναι ένα έργο που το στηρίζει ο κόσμος και η κοινωνία με συντονιστή την τοπική Εκκλησία.
 
Κατόπιν αποδόθηκαν τιμητικές  ευαρέσκειες της Μητροπόλεως, από τον κ.κ. Δαμασκηνό, σε Κληρικούς που έλαβαν μεταπτυχιακούς  τίτλους σπουδών, και σε παιδιά Κληρικών που εισήχθηκαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευση, καθώς και στα μέλη του Συμβουλίου της Εκκλησιαστικής Διακονίας κ. Ανδρέα Μπαϊλάκη, κ. Αθανάσιο Τζίκα και κ. Παντελή Πετσετάκη.
 
 
Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος  Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί και Περιφερειακοί  σύμβουλοι, καθώς Διοικητές Στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας και φορείς συλλόγων.
 
 
Ένα θερμότατο ευχαριστώ από την συνεργάτιδα  της Μητροπόλεως κ. Στέλλα Περάκη, η οποία παρουσίασε και την φιλανθρωπική  Εκδήλωση,   απηύθυνε η Ιερά Μητρόπολη και προς όλους τους χορηγούς που στήριξαν και αυτή την φορά την φιλανθρωπική κίνηση της Μητροπόλεως μας, που χωρίς την δική τους συμβολή τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα. Συγκεκριμένα τα δώρα και τα εδέσματα ήταν προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και η μεγάλη χορηγία του κ. Παπασηφάκη που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσέφερε δωρεάν το κέντρο συνεστίασης και ψυχαγωγίας Πορτοκάλι  Ηall που γέμισε ασφυκτικά κυριολεκτικά.
 
Στη συνέχεια το  γνωστό παραδοσιακό συγκρότημα ”τα Περουλάκια”  ταξίδεψε τον κόσμο σε ένα μουσικό ταξίδι, ενώ ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος ”τα Σφακιά” χόρεψαν  Κρητικούς χορούς, κερδίζοντας αμφότεροι το θερμότατο χειροκρότημα.