Να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των εκτελεστών που διέπραξαν την διπλή δολοφονία σε ταβέρνας της Βάρης επιχειρούν οι αστυνομικές αρχές.

Η λεπτομερής μελέτη των καμερών ασφαλείας φαίνεται πως έχει δώσει κάποια στοιχεία για τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές από το Μαυροβούνιο, δημιουργώντας έτσι μια πρώτη βάση για τη συνέχεια των ερευνών. Ενα σημαντικό στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές είναι το γεγονός ότι τη στιγμή της εκτέλεσης των δύο 44χρονων από το Μαυροβούνιο οι γυναίκες τους βρίσκονταν στο πλευρό τους, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους.

Αυτό φαίνεται να «πρόδωσε» ουσιαστικά τη θέση των δύο θυμάτων, καθώς μέχρι τότε κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκονταν. Οι τέσσερις δράστες που το απόγευμα της 19ης Ιανουαρίου εισέβαλαν σε γνωστή ταβέρνα στη Βάρη και άρχισαν να πυροβολούν ακατάπαυστα κατά των δύο μαφιόζων φαίνεται πως έφτασαν στην χώρα μας με πλαστά έγγραφα, καλύπτοντας επιμελώς την παρουσία τους. Ψεύτικα ωστόσο ήταν και τα διαβατήρια των δύο 44χρονων από το Μαυροβούνιο που δολοφονήθηκαν, καθώς όπως αποδείχθηκε ταξίδεψαν στην Αθήνα με πλαστά διαβατήρια. Σερβικά ΜΜΕ κάνουν λόγο πως τα διαβατήριά τους ήταν κροατικά, εκμεταλλευόμενοι ότι η χώρα είναι μέλος της ΕΕ, γλιτώνοντας έτσι τους ελέγχους σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς κτλ.

Οι κινήσεις των δραστών πριν και μετά το έγκλημα στη Βάρη

Την ίδια ώρα, τις κινήσεις των τεσσάρων δραστών, πριν και μετά τη στυγερή δολοφονία στη Βάρη έφερε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο του Open.

Σε φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν οι τέσσερις μαυροφορεμένοι και σωματώδεις δράστες φαίνεται να κατευθύνονται προς την ταβέρνα στη Βάρη όπου τα θύματα έτρωγαν μαζί με τις οικογένειες του. Ο ένας εξ’ αυτών διακρίνεται πιο μπροστά από τους υπόλοιπους τρεις, καθώς κατευθύνθηκε στο κατάστημα για να δει που κάθονται οι δύο 44χρονοι μαφιόζοι. Μόλις όλα ήταν έτοιμα έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο της εκτέλεσης με 24 σφαίρες το οποίο κράτησε μισό λεπτό.

Σύμφωνα μάλιστα με τον «Ελεύθερο Τύπο» που επικαλείται πληροφορίες από την ιατροδικαστική έκθεση οι πυροβολισμοί «έπεσαν» από δύο 9άρια πιστόλια και μόνο τρεις από το σύνολό τους δεν βρήκαν στόχο. Αμέσως μετά τη δολοφονία στη Βάρη οι δράστες τρέχοντας βγαίνουν από την ταβέρνα και κατευθύνονται προς το ΙΧ τους και διαφεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο μικροσκόπιο και τα κινητά των θυμάτων

Ταυτόχρονα, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει και τα κινητά των δύο θυμάτων, ωστόσο αυτή την ώρα παραμένουν κλειδωμένα, αφού οι σύζυγοί τους λένε στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζουν τόσο το pin, όσον και τον κωδικό πρόσβασης. Για την ακρίβεια αυτό που θέλουν να εξακριβώσουν οι αστυνομικοί είναι το εάν οι δύο 44χρονοι ήταν ενεργοί στα social media, στοιχείο που εάν επιβεβαιωθεί ίσως να αποτελέσει «κλειδί» για τη συνέχεια των ερευνών.

Η διάσπαση της μαφίας του Κότορ

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι», όπου φέρεται να άνηκαν οι δύο 44χρονοι που δολοφονήθηκαν είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από τη Νότια Αμερική.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματά τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ. Από τότε, ο μαφιόζικος «πόλεμος» έχει στοιχίσει τις ζωές σε 21 νεκρούς (23 με αυτούς της Βάρης), ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των απωλειών στις 40.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook