Υιοθετήθηκε η εισαγγελική πρόταση.

Ο Κώστας Πάσσαρης καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια και επιπλέον 49 χρόνια κάθειρξη από το Εφετείο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχο τον Κώστα Πάσσαρη για τέσσερις δολοφονίες, επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες.

Οι δικαστές απέρριψαν τα αιτήματα της υπεράσπισης για τη χορήγηση ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Παράλληλα, δεν έγινε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω, ποιος ήταν εκείνος που προμήθευσε το όπλο στον Κώστα Πάσσαρη, με το οποίο σκότωσε τους δύο αστυνομικούς στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Την ενοχή του Κώστα Πάσσαρη είχε πρότεινε η εισαγγελέας
Πεπεισμένη πως ο Κώστας Πάσσαρης διέπραξε τις τέσσερις ανθρωποκτονίες και τις επτά απόπειρες εμφανίστηκε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας .

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός η οποία ζήτησε την ενοχή του.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο του κατηγορούμενου, που εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας, που στόχο είχε να αποδράσει από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» τον Φεβρουάριο του 2001, σκοτώνοντας εν ψυχρώ τους δύο αστυνομικούς Δημήτρη Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο και τραυματίζοντας σοβαρά τον σωφρονιστικό υπάλληλο Ανδρέα Φυσέκη.

«Το ότι υπήρχε σχεδιασμός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άλλες δύο φορές που τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενη τόσο στην δολοφονία της αδελφής της φαρμακοποιού όσο και σε αυτή της ιερόδουλης από τη Βουλγαρία είπε πως το γεγονός ότι τον αναγνώρισαν τους κόστισε τη ζωή.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.

«Ένιωσα τον αέρα της σφαίρας»
Λίγο πριν την εισαγγελική πρόταση μέσα από μαρτυρίες αναβίωσε στο δικαστήριο η μοιραία ημέρα της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γεννηματάς.

«Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν ένα κρατούμενο. Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν ‘πού είναι ο αξονικός τομογράφος’. Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από 3 λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη….» κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας .

Ο Κώστας Πάσσαρης έφυγε από το νοσοκομείο κρατώντας όπλο και χωρίς να φορά χειροπέδες σύμφωνα με άλλο μάρτυρα.

«Ήταν ήρεμος, πέρασε από δίπλα μου. Ακούγαμε ουρλιαχτά μετά τους πυροβολισμούς. Κάποιοι φώναζαν “σταματήστε τον”. Κρατούσε όπλο. Το όπλισε μπροστά μου, το έβαλε στο μπουφάν του και προχώρησε γρήγορα για να πάει στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου που συνορεύει με το “Σωτηρία”. Σίγουρα, δε φορούσε χειροπέδες» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook