Την Παρασκευή 24/01 στις 13:00 θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χανίων, από ομάδα φιλόζωων δημοτών των Χανίων, για τη δολοφονία του Καυκάσιου στα Μεγάλα Χωράφια.

Η ομάδα των φιλόζωων αυτών  ονομάζεται στο Facebook:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ – Ενεργοί Φιλόζωοι https://www.facebook.com/groups/574259246708417/
Θα παραδώσουμε το παρακάτω ψήφισμα στον Δήμαρχο Χανίων. Το ίδιο ψήφισμα υπάρχει επίσης και στο Avaaz 
https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/dimarhos_hanion_dikaiosi_gia_ti_dolofonia_toy_kaykasioy_sta_megala_horafia_hanionkritis/?fqqmzfb&fbogname=Lida+S.&fbclid=IwAR1eP9Ya30cyOocyaw1xQFIYd-xLsWbF_OJYJUw225usQQYbEBmtYF1ut3k

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

Προς Δήμαρχο Χανίων κ. Π. Σημαντηράκη

Δικαίωση για τη δολοφονία του Καυκάσιου στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων-Κρήτης.

Το Σάββατο 18/01/2020 μια στυγνή δολοφονία με όπλο ενός ανυπεράσπιστου πλάσματος, ενός σκύλου Καυκάσιου, έγινε στην πλατεία στα Μεγ. Χωράφια από άγνωστο ως στιγμής δράστη. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Χανίων. 
Το σκυλί βρέθηκε πυροβολημένο με 4 κάλυκες δίπλα του, σε δρόμο δίπλα στην πλατεία του χωριού. Εκεί σε ένα δέντρο το είχε δέσει 3 μέρες πριν, σύμφωνα με μαρτυρίες, εντεταλμένος υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου. Το σκυλί έγινε εύκολο θύμα, αφού αφέθηκε εκεί δεμένο στην τύχη του, από απαράδεκτους καταγεγραμμένους χειρισμούς από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία δημοσίευε το ζώο προς αναζήτηση του κηδεμόνα του ενώ παράλληλα  συζητούσε με ενδιαφερόμενη για την υιοθεσία του, χωρίς να έχουν προηγηθεί τα προβλεπόμενα από το νόμο – σκανάρισμα για μικροτσιπ, κτηνιατρικός έλεγχος και φιλοξενία σε κατάστημα του δήμου.

Αφέθηκε εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα χωρίς κατάλυμα, εκτός της παθητικής κακοποίησης την οποία υπέστη από την αλυσόδεσή του από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και χωρίς παράλληλα να του χορηγηθεί φαγητό και νερό. Ταυτόχρονα και χωρίς λογική, 3 μέλη της 5μελούς φέρεται ότι συνεδρίαζαν για την αξιολόγησή του ως επιθετικό, ενώ το ίδιο πρωί ο προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας έκανε συνεννοήσεις με μια κοπέλα από το Ηράκλειο για την υιοθεσία του!

Ο κατά το γράμμα του νόμου υπεύθυνος, ο Δήμος Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η αρμόδια υπηρεσία για τα αδέσποτα, έχουν ευθύνες για τον κάκιστο χειρισμό της υπόθεσης, για την παθητική κακοποίηση του ζώου, για παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με το ν.4039/2012 και για εξαπάτηση της κοπέλας που ήθελε να υιοθετήσει το σκυλί. 
Η αρμόδια υπηρεσία εδώ και χρόνια έχει δείξει την αδυναμία χειρισμού των θεμάτων των αδέσποτων, εκθέτοντας την εκάστοτε δημοτική αρχή και γιγαντώνοντας το πρόβλημα των αδέσποτων στην πόλη μας έως σήμερα. Με το τελευταίο περιστατικό, υπέπεσε σε τραγικά λάθη και λανθασμένους (αν όχι παράνομους) χειρισμούς που οδήγησαν στη δολοφονία του Καυκάσιου. 

Ζητούμε άμεσα από το δήμαρχο Χανίων, κ. Π. Σημαντηράκη, την αφαίρεση της αρμοδιότητας των αδέσποτων από την υπηρεσία Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τυχόν παράνομες ή παράτυπες σχετικές ενέργειές της με τη δολοφονία του σκυλιού. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο δήμαρχος Χανίων για την δικαίωση του Καυκάσιου.
Το έντυπο του ψηφίσματος για να το υπογράψετε όσοι δεν μπορείτε να έρθετε την Παρασκευή θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία “Librerie” Α. Παπανδρέου 75 και στο «A4 Graphics & prints» Κριάρη 40.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook