Απολαυστικές πάστες σοκολάτας, που δεν χρειάζονται καθόλου ψήσιμο και μπορείτε να τις απολαύσετε ακόμη και σε περιόδους νηστείας.

Υλικά
Για τη βάση
1 φλιτζάνι καρύδια πεκάν, τριμμένα
4-5 χουρμάδες, χωρίς πυρήνα
½ φλιτζάνι κακάο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
1 πρέζα αλάτι θαλασσινό
Για την κρέμα σοκολάτας
2 φλιτζάνια κάσιους ωμά
½ φλιτζάνι μέλι
2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
½ φλιτζάνι νερό
¾ φλιτζανιού κακάο
½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
Για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι κακάο
¼ φλιτζανιού λάδι καρύδας
¼ φλιτζανιού νερό
10-12 καρύδια πεκάν, ολόκληρα, για το γαρνίρισμα

Διαδικασία
Για τη βάση: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μούλτι και πολτοποιείτε μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί μια πάστα.

Βάζετε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για muffins και μοιράζετε το μίγμα της βάσης. Πιέζετε με τον πάτο ενός ποτηριού για να ισιώσει η βάση και αφήνετε στην άκρη μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.

Για την κρέμα: Βάζετε τα κάσιους, το μέλι, τη βανίλια και το νερό σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείτε για 10 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα. Ανά διαστήματα σταματάτε τη λειτουργία του μπλέντερ και με μια σπάτουλα σπρώχνετε τα υλικά που έχουν κολλήσει στα πλαϊνά του σκεύους, ώστε να πολτοποιηθούν και αυτά και να μη μείνουν χοντρά κομμάτια.

Με το μπλέντερ σε λειτουργία προσθέτετε το κακάο και το λάδι καρύδας, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια απαλή κρέμα. Μοιράζετε την κρέμα σοκολάτας στις θήκες με τη βάση και βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσουν.

Για το σερβίρισμα, χτυπάτε στο μούλτι όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο γλάσο. Περιχύνετε τα παστάκια και γαρνίρετε με 1 καρύδι πεκάν από πάνω.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook