Μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καταγγέλλει εισαγωγές από το «παράθυρο» και οικονομικές παρατυπίες στο ίδρυμα που πλέον λειτουργεί ως «χρονίων  παθήσεων»

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου της παράταξης του Δήμου Χανίων «Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο άνθρωπος» τα όσα ανέφερε το νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων και δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Κουρούσης.

«Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ο χαρακτήρας του Δημοτικού Γηροκομείου. Βρέθηκε η φόρμουλα να γίνεται εισαγωγή των τροφίμων μόνο μέσω του ΕΟΠΠΥ που στέλνει αρρώστους» είπε ο κ.Κουρούσης .

Όπως διευκρίνισε στο αρχικό καταστατικό του Δημοτικού Γηροκομείου προβλεπόταν η ύπαρξη 20 θέσεων για ηλικιωμένους με χρόνιες παθήσεις. Όμως επειδή το ίδρυμα δεν έβγαινε οικονομικά πέρυσι άλλαξαν τον κανονισμό και έτσι μετετράπη το γηροκομείο ως χώρος διαμονής ηλικιωμένων με χρόνιες παθήσεις που εισάγονται μέσω ΕΟΠΠΥ.

Το αποτέλεσμα είναι τώρα στο γηροκομείο από τους 100 τροφίμους οι 95 να έχουν εισαχθεί από τον ΕΟΠΠΥ ως ασθενείς.

«Όμως το ίδρυμα δεν διαθέτει το κατάλληλο νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να λειτουργεί ως χρονίων παθήσεων» επεσήμανε ο κ.Κουρούσης.

Επιπλέον ανέφερε πως ενώ για τους συγκεκριμένους τροφίμους εισπράττονται νοσήλια από τον ΕΟΠΠΥ, μέχρι πρότινος το ίδρυμα εισέπραττε και τροφεία – κάτι που  δεν είναι νόμιμο και για τον λόγο αυτό στους τροφίμους δινόταν μια απόδειξη είσπραξης του 75% της σύνταξής τους ως δωρεά!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Γηροκομείου κατήγγειλε πως αμέσως μετά τις εκλογές και πριν την αλλαγή της διοίκησης, μπήκαν στο ίδρυμα 26 ηλικιωμένη από το «παράθυρο» και μόνο με απόφαση του προηγούμενου προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Χαράλαμπου Κουρούση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook