Τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά περιόδευσε σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πλατανιά.

Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Γυμνάσιο Πλατανιά, Γυμνάσιο-Λύκειο Βουκολιών και Γυμνάσιο-Λύκειο Κολυμβαρίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά:

“Τα προβλήματα ζουν και βασιλεύουν.

Σε συναντήσεις με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών καθώς και την μαθητική κοινότητα συζήτηθηκαν τα προβλήματα και έγινε ανταλλαγή απόψεων όπου διαπιστώθηκε η κοινή αγωνία όλων και η ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις.

Χαρακτηριστικά στο Γυμνάσιο Πλατανιά κυριαρχεί η αγωνία και η ανάγκη για άμεσο έλεγχο της στατικής επάρκειας του κτιρίου μετά την πρόσφατη ρωγμή, αποτέλεσμα των τελευταίων σεισμών, που δημιουργήθηκε σε δυο αίθουσες διδασκαλίας.

Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βουκολιών όπου μέχρι σήμερα παραμένει κενή η θέση του Μαθηματικού, παραμένουν επίσης τα τέσσερα λυόμενα ως αίθουσες διδασκαλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάθε βροχόπτωση δημιουργούνται προβλήματα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

 Επίσης σε ότι αφορά στο Γυμνάσιο- Λύκειο Κολυμβαρίου ακόμα δε έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης των υφιστάμενων υποδομών. Πέραν δε, του κενού σε βιολόγο καθηγητή που υπάρχει, καθυστερεί η ολοκλήρωση της πολύπαθης και πολυδιαφημιζόμενης ανακατασκευής του καθώς σε λίγες μέρες εκπνέει και η τρίτη παράταση για την ολοκλήρωση του έργου

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος Πλατανιά ποιες ενέργειες – παρεμβάσεις θα κάνει για :

 • Την άμεση κάθοδο του κλιμακίου της ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) για έλεγχο στατικής επάρκειας στο Γυμνάσιο Πλατανιά .

• Την οργάνωση έλεγχων στατικής επάρκειας σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου καθώς η εγγραφή στο προϋπολογισμό 60.000 ευρώ, δεν συνοδεύετε με σχετική μελέτη και χρονοδιάγραμμα .

• Την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών του Γυμνασίου Λυκείου Κολυμβαρίου – Γυμνασίου Λυκείου Βουκολιων

• Την αντικατάσταση των προκάτ αιθουσών με νέα σύγχρονα Κτήρια ,την αντιμετώπιση των προβλημάτων κάθε σχολικής μονάδας , την πίεση για άμεση κάλυψη εκπαιδευτικών κενών σε Βουκολιες και Κολυμβάρι .

• Την συζήτηση στο επόμενο συμβούλιο για όλα τα ζητήματα για την σχολική στέγη.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook