Τρεις Χανιώτες αθλητές που εξασφάλισαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα βραβεύσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. 

Πρόκειται για την κολυμβήτρια Αννα Ντουντουνάκη, τον κολυμβητή Απόστολο Παπαστάμο και τον ποδηλάτη Πολυχρόνη Τζωρτζάκη. 

Η ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων της ΕΟΕ είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (23/01) και ώρα 19:00.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ έχει ως εξής:

Η ετήσια εκδήλωση Βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 19:00 στο κτήριο της ΕΟΕ όπου θα τιμηθούν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς, αλλά και επιφανείς προσωπικότητες και εταιρείες που στηρίζουν το έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην εκδήλωση που θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, θα τιμηθούν όσοι εξασφάλισαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο μέσα στο 2019 και συγκεκριμένα οι 
Μίλτος Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Ανδρέας Βαζαίος, Αννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεφ, Γιάννης Γεωργαράκης, Απόστολος Παπαστάμος, Νίκος Μαυρομμάτης, Μαρία Πρεβολαράκη, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Γιάννης Μιτάκης. Επίσης θα βραβευτούν όσοι κατέκτησαν μετάλλιο στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Μινσκ της Λευκορωσίας με την Ελλάδα να κατακτά 9 μετάλλια. Συγκεκριμένα οι Αννα Κορακάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Χρήστος Βολικάκης, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Σάββας Καρακιζίδης, Γιώργος Αζωίδης και Κώστας Δουβαλίδης. Το αριστείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Δημήτριος Βικέλας» για το 2019 θα απονεμηθεί στην Χορογράφο των τελετών αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, Αρτέμιδα Ιγνατίου και στον Γεώργιο Ανδρεάδη σε αναγνώριση της πολυετούς και ανεκτίμητης προσφοράς τους στον ελληνικό αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα. Το βραβείο IOC TROPHY 2019 της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «Αθλητισμός και βιώσιμη αρχιτεκτονική» θα απονεμηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή και παραχώρηση στους Έλληνες του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Σε αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής τους στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η ΕΟΕ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους χορηγούς της για την σημαντική προσφορά τους και θα βραβεύσει, την ΤΟΥΟΤΑ Ηellas, την NN Ηellas, και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μετά το τέλος των βραβεύσεων θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΟΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook