Η ανακοίνωση του δημάρχου Αποκόρωνου σχετικά με το έργο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ

Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών αποκατάστασης ζημιών Π.Ε.Ο Χανίων-Ρεθύμνου, εντός των ορίων του Δήμου Αποκορώνου, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, ποσό που είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Υποδομών και μεταφορών, για την εκτέλεση των απολύτως αναγκαίων έργων συντήρησης και βελτίωσης της Π.Ε.Ο στα όρια του Δήμου μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, Αντιπεριφέρεια Π.Ε.Χανίων και τις υπηρεσίες και να τονίσω ότι με συνέργειες, συναινέσεις και συνεργασίες  έρχονται τα αποτελέσματα.

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης-συμβασιοποίησης και του δεύτερου έργου προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης, που αφορά το τμήμα Π.Ε.Ο Βρυσών (Ελληνική Καμάρα)-Γεωργιούπολη η Π.Ε.Ο στα όρια του Δήμου μας, θα παρέχει συνθήκες ασφάλειας.

Αντικείμενο των εργασιών του υπόψη έργου είναι η συντήρηση και βελτίωση τμημάτων της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) Χανίων – Ρεθύμνου, εντός των ορίων του Δήμου Αποκορώνου, με την αποκατάσταση ζημιών, που έχουν προκληθεί σε αυτήν από σειρά Θεομηνιών και με την πάροδο του χρόνου.

Όπως φαίνεται στους χάρτες που συνοδεύουν την παρούσα Τεχνική Περιγραφή, το έργο χωροθετείται κατά μήκος Π.Ε.Ο. Χανίων – Ρεθύμνου από το δυτικό όριο του Δ. Αποκορώνου (Ποταμός Κοιλιάρης) έως το ανατολικό του όριο (περιοχή οικισμού Δράμια) και περιλαμβάνει τις επόμενες Ενότητες, σε τμήματα των οποίων γίνονται παρεμβάσεις.

ΕΝΟΤΗΤΑ 1:  Από το δυτικό όριο του Δ. Αποκορώνου (Ποταμός Κοιλιάρης), έως τη δυτική είσοδο του οικισμού Καλυβών, συνολικού μήκους 550 m.

ΕΝΟΤΗΤΑ 2:  Από την ανατολική έξοδο του οικισμού Ν. Χωριού, έως τη δυτική είσοδο του οικισμού Γεωργιούπολης, συνολικού μήκους 16 km.

ΕΝΟΤΗΤΑ 3:  Από την ανατολική έξοδο του οικισμού Ασπρουλιάνοι, έως τη δυτική είσοδο του οικισμού Δραμίων, συνολικού μήκους 2.400 m.

ΕΝΟΤΗΤΑ 4:  Πρόκειται για οριζόντιες εργασίες, που περιλαμβάνουν τοπικές αναγκαίες βελτιώσεις του οδοστρώματος, στο σύνολο της Π.Ε.Ο.