Η Περιφέρεια Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Vakantiebeurs» στην Ολλανδία.

Στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Ολλανδίας «Vakantiebeurs» που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του προγράμματος τουριστικής προβολής και προώθησης για το 2020. Την έκθεση, που γιόρτασε φέτος τα 50 της χρόνια, επισκέπτονται περισσότεροι από 100.000 Ολλανδοί, με την Κρήτη να βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων τους. Η Ολλανδική αγορά κατατάσσεται πέμπτη σε αφίξεις στην Ελλάδα, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, ξεπερνώντας το 2019 το ένα εκατομμύριο επισκέπτες, αλλά και στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κρήτης με 203.926 αφίξεις.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν ταξιδιωτικοί πράκτορες, που ενδιαφέρθηκαν μεταξύ άλλων για φυσιολατρικό, γαστρονομικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και σκοτεινό τουρισμό (dark tourism), δημοσιογράφοι και στελέχη επιχειρήσεων μάρκετινγκ με τους οποίους συζητήθηκαν προοπτικές συνεργασίας για προβολή, επιχειρηματίες και στελέχη τουριστικών οργανισμών από την Κρήτη καθώς και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία, Νίκος Πλεξίδας.  

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν χιλιάδες Ολλανδοί, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν του νησιού, και γεύτηκαν παραδοσιακά κρητικά προϊόντα όπως κρίθινο παξιμάδι, ελιές, γραβιέρα και τσικουδιά. Η Κρήτη παραμένει ο πιο αγαπημένος προορισμός των Ολλανδών στην Ελλάδα, και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες στη φύση, όπως ποδηλασία. 

Σύμφωνα με την έρευνα της ολλανδικής NBTC-NIPO σε 8000 ερωτηθέντες, η οποία παρουσιάστηκε στα πλαίσια της έκθεσης και αναλύει τις τάσεις της ολλανδικής αγοράς από το 2002, οι Ολλανδοί δαπάνησαν 21 δισεκατομμύρια για διακοπές το 2019 (αύξηση 3%), ενώ η μέση δαπάνη ανά ταξίδι κυμάνθηκε στα 792€ παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σχέση  με το 2018. Αύξηση παρουσιάζουν και οι μέχρι τώρα κρατήσεις σε σχέση με τις αντίστοιχες της περυσινής περιόδου, καθώς το μερίδιο του Thomas Cook Netherlands απορροφήθηκε ήδη από τους άλλους μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς της ολλανδικής αγοράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook