Μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι …ξεδιψούσαν με εμφιαλωμένο νερό.

Σημαντική εξέλιξη για το εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι και τους εργαζομένους της! Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει το έργο σύνδεσης του ΕΜΑΚ Χανίων, με το δίκτυο πόσιμου νερού της ΔΕΥΑΧ. Αυτό προέκυψε μετά την πρωτοβουλία του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΔΙΣΑ Γιάννη Κουτράκη αλλά και όλου του ΔΣ της Επιχείρησης, να ενταχθεί και να δημοπρατηθεί στο πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”.

Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ Γιάννης Κουτράκης ευχαρίστησε μέσω ανάρτησής του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, όλους εκείνους που συνέβαλαν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Το γεγονός ότι η ΔΕΔΙΣΑ θα τροφοδοτείται με πόσιμο νερό έχει τουλάχιστον δύο θετικές συνέπειες. Πρώτον, θα πίνουν πόσιμο νερό οι εργαζόμενοι και δεύτερον, η επιχείρηση θα απεγκλωβιστεί από ένα σημαντικότατο έξοδο, ειδικά αν φανταστεί κανείς, ότι αυτό συνέβαινε επί πολλά χρόνια.

Μάλιστα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Φεβρουαρίου αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σύνδεση της εγκατάστασης με τον αγωγό της ΔΕΥΑΧ..

Το νερό πάντως μπήκε στο …αυλάκι.

ΔΕΔΙΣΑ: Απολογισμός θητείας 2015-2019

Μέσω δελτίου τύπου επίσης, η ΔΕΔΙΣΑ κάνει έναν απολογισμό της θητείας του απερχόμενου ΔΣ, από το 2015 έως το 2019.
 
Αναλυτικά:
Με αίσθημα ευθύνης και με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και της κοινωνίας, με το πέρας της θητείας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), θα θέλαμε να παραθέσουμε  τον απολογισμό της θητείας μας ως μέλη ενός δυναμικού ΦΟΔΣΑ, με σημαντικό διαχρονικό έργο, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους σε επίπεδο χώρας.
Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον από άποψη χρηματοδοτήσεων και εντός ενός συνεχούς μεταβαλλόμενου θεσμικού και νομικού πλαισίου πετύχαμε με επιμονή, προσήλωση σε αγαστή συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και με την διαρκή υποστήριξη των εργαζομένων της επιχείρησης ένα πολυσχιδές και αναπτυξιακό έργο το οποίο συνοψίζεται στα εξής:
Διατήρηση της αυτοτέλειας της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ως ένας από τους ΦΟΔΣΑ της Κρήτης.
Ολοκλήρωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια, της απαλλοτρίωσης έκτασης 75.000 τ.μ. , προϋπολογισμού 400.000 € για την επέκταση του ΧΥΤΥ Χανίων.
Ένταξη, ολοκλήρωσης δημοπράτησης, ανακήρυξη αναδόχου για την επέκταση του ΧΥΤΥ Χανίων, την δημιουργία μονάδας αντίστροφης ώσμωσης και την προμήθεια νέου συμπιεστή απορριμμάτων προϋπολογισμού 9.427.000 €.
Ολοκλήρωση εκσυγχρονισμού ΕΜΑΚ Χανίων με προσθήκη οπτικών και βαλλιστικών διαχωριστών, εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης εγκατάστασης επεξεργασίας στραγγισμάτων, προμήθεια τεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων και οχήματος φόρτωσης προϋπολογισμού 8.048.800 €.
Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ. Γαύδου και προμήθεια σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων για τους δήμους Σφακίων και Κανδάνου-Σελίνου προϋπολογισμού 1.000.000€.
Επαύξηση χωρητικότητας ΧΥΤΥ, συντήρηση υδρορροών ΕΜΑΚ και αντικατάσταση υαλοπινάκων προϋπολογισμού 153.500 €.
Δημοπράτηση και ανακήρυξη αναδόχου για την νέα πλατεία ωρίμανσης και δημιουργίας σειραδίων κομπόστ προϋπολογισμού 454.000 €.
Προμήθεια οργάνων μέτρησης περιβαλλοντικών παραμέτρων προϋπολογισμού 17.500 €
Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τύπου LED σε αντικατάσταση των υφιστάμενων στο ΕΜΑΚ-ΧΥΤΥ, προϋπολογισμού 56.000 € (διαγωνισμός σε εξέλιξη).
Προμήθεια 2 απορριμματοφόρων τύπου πρέσας προϋπολογισμού 168.000 €.
Προμήθεια ανατρεπόμενου γερανοφόρου οχήματος για την διαλογή στην πηγή γυαλιού προϋπολογισμού 178.000 €.
Προμήθεια ελαστιχοφόρου φορτωτή προϋπολογισμού 156.500 €.
Προμήθεια 1 ανατρεπόμενου φορτηγού μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων (τύπου hook lift) και 4 απορριμματοκιβωτίων με συμπίεση χωρητικότητας 24 κ.μ. έκαστο, προϋπολογισμού 268.000 € (διαγωνισμός σε εξέλιξη).
Συντήρηση πυρσού καύσης για δημιουργία δικτύου συλλογής βιοαερίου στον ΧΥΤΥ, προϋπολογισμού 40.000 €
Προμήθεια 2 απορριμματοφόρων τύπου μύλου και 2200 καφέ κάδων για την ανάπτυξη διαλογής στην πηγή βιοαποβλητων (ΕΣΠΑ)
Δωρεάν παραχώρηση 2 απορριμματοφόρων μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών από την ΕΕΑΑ.
Δωρεάν παραχώρηση 1080 μπλε κάδων και 520 κίτρινων κώδωνων για την ανάπτυξη του δικτύου διαλογής στην πηγή συσκευασιών και γυαλιού.
Απόκτηση πιστοποιητικού περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001 για το ΕΜΑΚ Χανίων.
Συνεργασία με την εταιρία RECYCOM για την ανάπτυξη 52 κόκκινων κάδων στους δήμους Χανίων και Πλατανιά για την συλλογή ενδυμάτων και υποδημάτων (συλλογή 132 τόνων για το έτος 2018).
Κατά την θητεία μας, αύξηση του ποσοστού συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους κατά 34% και από τους κίτρινους κώδωνες κατά 195%.
Το χρονικό διάστημα αυτό η επιχείρηση διοργάνωσε και συμμετείχε σε ημερίδες  έκθεσης  σεμινάρια κατακτώντας και 5 βραβεία που αφορούσαν την καλύτερη διαχείριση στερεών απόβλητων 
Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα επικεντρώθηκε στην εδραίωση της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και στην διοικητική της αυτοτέλεια προς όφελος των Χανιωτών, στην βελτιστοποίηση των υποδομών και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και στην βελτίωση των ποσοστών ανακύκλωσης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον τέως δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα ο οποίος μας εμπιστεύτηκε και μας στήριξε, τον πρώην πρόεδρο Δεδισα κυρ Τζινευρακη Μιχάλη καθώς και όλα τα μελή του συμβούλιου που μετείχαν αυτήν  την θητεία. την Περιφέρεια Κρήτης, τους βουλευτές, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων και όλους τους δήμους της Π.Ε. Χανίων για την αγαστή συνεργασία κατά την θητεία μας και να ευχηθούμε στο νέο διοικητικό συμβούλιο υγεία, δύναμη, υπομονή ώστε να επιτευχθούν ακόμα υψηλότεροι στόχοι για την Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και τα Χανιά προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.
       

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook