Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, ο Διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, Captain Ryan T. Tewell (Πλοίαρχος Ράιαν Τ. Τούελ), στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα σχετικά με την διεθνή και εθνική πολιτική επικαιρότητα και με την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Έπειτα αναφέρθηκαν στις σχέσεις μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των Αμερικανών υπηκόων, οι οποίες είναι εδώ και χρόνια φιλικές και ειρηνικές. Συζητήθηκε επίσης η άψογη συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών της Αμερικάνικης Ναυτικής Ευκολίας Σούδας και της Περιφερειακής Ενότητας, όπως και οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας της Αμερικάνικης Ευκολίας με τους Χανιώτες επαγγελματίες. Αναφερόμενος στους εργαζόμενους της Αμερικάνικης Ευκολίας, ο Αμερικανός Διοικητής τόνισε ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των Αμερικανών και Ελλήνων υπαλλήλων, οι οποίοι θεωρούνται όλοι ως μέλη της ίδιας «οικογένειας».

Ο Πλοίαρχος Tewell επίσης μίλησε για την τοποθέτησή του στα Χανιά, για την οποία δήλωσε ότι νιώθει πολύ τυχερός, αφού πάντα ήθελε να υπηρετήσει στον τόπο μας και να τον γνωρίσει, όχι μόνο όσον αφορά στις φυσικές ομορφιές του, αλλά και στην ιστορία και τις παραδόσεις του, τις οποίες δεν σταματάει να μελετά. Δήλωσε ότι έχει κάνει πολύ καλούς φίλους εδώ, και ότι με την πρώτη ευκαιρία εξερευνά την περιοχή μαζί με την οικογένειά του.  

H εθιμοτυπική αυτή επίσκεψη έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.