Πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και επέδωσαν ψήφισμα στον δήμαρχο Χανίων

Την αφαίρεση της αρμοδιότητας των αδέσποτων από την υπηρεσίας Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τυχόν παράνομες ή παράτυπες σχετικές ενέργειές της σχετικές με τη δολοφονία του καυκάσιου σκυλιού, ζήτησε σήμερα ομάδα φιλόζωων πολιτών στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, φιλόζωοι πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του σκύλου στα Μεγάλα Χωράφια και για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής.

Στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στον δήμαρχο Χανίων στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων:

“Ο κατά το γράμμα του νόμου υπεύθυνος, ο Δήμος Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η αρμόδια υπηρεσία για τα αδέσποτα, έχουν ευθύνες για τον κάκιστο χειρισμό της υπόθεσης, για την παθητική κακοποίηση του ζώου, για παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με το ν.4039/2012 και για εξαπάτηση της κοπέλας που ήθελε να υιοθετήσει το σκυλί. 

Η αρμόδια υπηρεσία εδώ και χρόνια έχει δείξει την αδυναμία χειρισμού των θεμάτων των αδέσποτων, εκθέτοντας την εκάστοτε δημοτική αρχή και γιγαντώνοντας το πρόβλημα των αδέσποτων στην πόλη μας έως σήμερα. Με το τελευταίο περιστατικό, υπέπεσε σε τραγικά λάθη και λανθασμένους (αν όχι παράνομους) χειρισμούς που οδήγησαν στη δολοφονία του Καυκάσιου.”

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, υποδέχτηκε στο γραφείο του την ομάδα διαμαρτυρόμενων φιλόζωων δημοτών που συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Δημαρχείου με αφορμή την θανάτωση σκύλου στην περιοχή των Μεγάλων Χωραφιών στις 18/01/2020.

Ο Δήμαρχος Χανίων σε συνέντευξη του σε δημοσιογράφους, που ακολούθησε μετά την συνάντηση με την ομάδα φιλόζωων, δήλωσε: “Ο Δήμος λειτούργησε με υψηλά αντανακλαστικά και στα απόλυτα πλαίσια νομιμότητας. Το σκυλί που δυστυχώς θανατώθηκε από ασυνείδητους δράστες δεν ήταν αδέσποτο. Ήταν ένα σκυλί με ιδιοκτήτη, του οποίου έχει γίνει ο εντοπισμός και προχωράμε  σε όλες τις απαραίτητες από τον νόμο κινήσεις από κοινού με την αστυνομία για να του επιβληθεί η ποινή η οποία του αρμόζει. Τη ίδια στιγμή το σκυλί δεν πυροβολήθηκε, χτυπήθηκε, και αυτό είναι το πόρισμα της επίσημης ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η Δημοτική αρχή έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και αυτό υλοποιούμε, μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη θα έχουμε ολοκληρώσει την μελέτη για την δημιουργία του καταφυγίου ζώων το οποίο θα μπορεί να  φιλοξενεί τα ζώα για την αποθεραπεία τους, θα μπορεί να φιλοξενεί τα τραυματισμένα ζώα και τα επιθετικά ζώα, δημιουργούμε την υποδομή για να μην επαναληφθεί αυτό το περιστατικό.”

Παράλληλα κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε ότι: “Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι ο Δήμος οφείλει να λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, το πλαίσιο της εθνικής νομοθεσίας, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε αλλά παράλληλα  είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε και το αίσθημα των πολιτών για ασφάλεια και υγεία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook