Υπερψηφίστηκε η έγκριση του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού του 2019, καθώς και του Προϋπολογισμού για το 2020 από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του.

Επίσης, κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Ετήσιου Απολογιστικού Συνεδρίου να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΗ.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση,  άρνηση, έλαβε το Προεδρείο του ΕΚΗ  από την παράταξη ΔΑΣ/ΠΑΜΕ για ενιαίο απεργιακό μέτωπο ενάντια του ασφαλιστικού νόμου. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ επιλέγουν τον δρόμο της διάσπασης και όχι της ενότητας.

Ωστόσο, ομόφωνα  η Διοίκηση του ΕΚΗ καταδίκασε τις πολιτικές περιορισμού των διαδηλώσεων, το οποίο αποτελεί συνταγματικό και δημοκρατικό δικαίωμα των Συνδικάτων.

Επίσης, ομόφωνα ψηφίστηκε η πρόταση του Προεδρείου να τιμηθούν για την προσφορά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, συνδικαλιστές, που έφυγαν από την ζωή τον περασμένο χρόνο και πιο συγκεκριμένα το μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ και Πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων στην COCA COLA, Νίκο Μανουσάκη, τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «Ο ΕΡΜΗΣ», Στέλιο Βασιλάκη, τον πρώην Πρόεδρος των Ξεναγών Κρήτης, Γιώργο Σπυριδάκη και τον πρώην Πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, Γιώργο Μακαρώνα

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τα Σωματεία της δύναμής του να συσπειρωθούν κάτω από την ομπρέλα του ΕΚΗ με την συμμετοχή τους τόσο στο Συνέδριο της 12ης Φεβρουαρίου, όσο και στους αγώνες, που θα ακολουθήσουν για την αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, την στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την καταπολέμηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και την στήριξη των πολιτικών ανάπτυξης και δημιουργίας νέων μόνιμων και πλήρους απασχόλησης θέων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook