Τρία τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στο νησί από τον Δεκέμβριο

Λίγες εβδομάδες μετά τον τραγικό χαμό ενός βρέφους 5 μηνών στη Λέσβο από μηνιγγίτιδα, δύο ακόμα κρούσματα της νόσου καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Πρόκειται για δύο αγοράκια Αφγανικής καταγωγής που διέμεναν στο Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης της Μόριας, και μεταφέρθηκαν στο Γενικό νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», όπου διαγνώστηκαν με βακτηριακή μηνιγγίτιδα.

Από εκεί κρίθηκε απαραίτητη η άμεση αεροδιακομιδή των δύο παιδιών, ηλικίας 2 και 13 ετών στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η μηνιγγίτιδα Β, είναι ο επικρατέστερος τύπος μηνιγγίτιδας, που ευθύνεται για τα περισσότερα περιστατικά στην χώρα μας. Πρόκειται για μία νόσο, η οποία εξελίσσεται ραγδαία, και μπορεί, εντός 24 ωρών, να προκαλέσει ισόβιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και θάνατο. H νόσος καταγράφει υψηλή κινητικότητα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη της μηνιγγίτιδας Β, είναι η έγκαιρη έναρξη και ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών, ο οποίος δύναται να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και άνω. Ο εμβολιασμός κατά των υπόλοιπων τύπων μηνιγγίτιδας, είναι επίσης απαραίτητος, ωστόσο δεν προστατεύει τα παιδιά από την μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook