Σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία – Σύμφωνα με πληροφορίες, 6 άνθρωποι πέθαναν ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες από τον σεισμό

Τελευταία ενημέρωση 22:50

Ένας πολύ ισχυρός σεισμός έπληξε σήμερα την ανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών, και να προκληθούν ζημιές σε κτίρια κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, η οποία έγινε αισθητή και στις γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται αξιωματούχους, οι τραυματίες είναι “δεκάδες”.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το μέγεθος του σεισμού στις 19:55 (ώρα Ελλάδας) ήταν 6,8 βαθμοί. Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 15 χλμ.

Η δημόσια τηλεόραση ΤΡΤ έδειξε εικόνες στις οποίες αστυνομικοί και διασώστες ερευνούν ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει εν μέρει στο Ελαζίγ. 

Τα τζάμια των παραθύρων έσπασαν και τα μπαλκόνια έπεσαν στο έδαφος. Στην περιοχή έχουν σταλεί σωστικά συνεργεία και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε ότι ο σεισμός είναι συμβάν “επιπέδου 3”, με βάση το σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας. 

Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται βοήθεια σε πανεθνικό επίπεδο, όχι όμως και αποστολή διεθνούς βοήθειας.

Οι εικόνες από την Τουρκία είναι συγκλονιστικές. Κτίρια έχουν καταρρεύσει. Κόσμος τρέχει πανικόβλητος ενώ πολίτες και εθελοντές βγάζουν ανθρώπους από συντρίμμια.

«Ήταν τρομακτικό, τα έπιπλα έπεσαν πάνω μας. Τρέξαμε γρήγορα έξω» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 47χρονος Μελαχάτ Τζαν, κάτοικος του Ελαζίγ.

Ο 68χρονος Ζεκέριγια Γκιουνές περιέγραψε ότι είδε ένα κτίριο να καταρρέει σε απόσταση 200 μέτρων από την οικία του, χωρίς να μπορεί να γνωρίζει εάν ήταν κατοικημένο.

«Όλοι κατέβηκαν στους δρόμους, ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, πολύ τρομαχτικός» σημείωσε.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές στην ανατολική Τουρκία, μεταξύ αυτών στο Τούντζελι, τα Άδανα και η Χατάι, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια απομακρυσμένη, σχετικά όχι πυκνοκατοικημένη περιοχή και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος προκειμένου οι αρχές να καταγράψουν το πλήρες εύρος των ζημιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook