Μεγάλη ικανοποίηση υπάρχει στα Χανιά για το 3-0 επί του Πλατανιά, κάτι που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη. 

Ο έμπειρος προπονητής στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος των Χανίων να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Ηταν μία σπουδαία νίκη στο τοπικό ντέρμπι για την ομάδα μας. Ενα πολύ δυνατό παιχνίδι στο ξεκίνημα, πήγε πολύ στη δύναμη. Ημασταν καλύτεροι μετά το δεκάλεπτο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά και ο αντίπαλος ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Ενα ντέρμπι όπως το περιμέναμε, ήμασταν σίγουροι ότι θα υπάρχει αυτή η κατάσταση. Φτάσαμε στο ημίχρονο χωρίς να έχει ανοίξει το σκορ. Για ένα δεκάλεπτο περίπου μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς, αλλά κάναμε την πρώτη φάση και καταφέραμε να προηγηθούμε με ένα ωραίο γκολ, μετά από καλές συνεργασίες. Κάπου εκεί έδειξε να “γέρνει” προς τη μεριά μας, ήρθε και η αποβολή του Κόρτσταμ και είχαμε ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Βέβαια για να γίνει αυτό είχαμε και πολύ καλή παρουσία από τον τερματοφύλακα μας, σε δύο φάσεις που χρειάστηκε. Ηρθε το δεύτερο γκολ με την είσοδο του Δημητριάδη, του οποίου η παρουσία σε εκείνο το χρονικό διάστημα μας βοήθησε πολύ, ηρέμησε το παιχνίδι, πέτυχε και το δεύτερο τέρμα και ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του, και ένα εξαιρετικό γκολ, το τρίτο, πάλι μέσα από συνεργασίες και πάσα ακριβείας. Ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο γκολ είχαμε και άλλες φάσεις για να πάμε σε μεγαλύτερο σκορ, αλλά είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, ένα 3-0 σε ένα τοπικό ντέρμπι μας ικανοποιεί πολύ. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στον κόσμο που μας στήριξε και είναι καιρός να έρθει περισσότερος κόσμος κοντά μας. Θα ηρεμήσουμε 1-2 μέρες και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Για τη δυναμική παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι αυτό: «Είναι πολύ σημαντικό οι ομάδες να παίζουν με κόσμο. Δε χρειάζεται να παίζεις μόνο τοπικά ντέρμπι για να έχει τόσο κόσμο στο γήπεδο. Είμαστε μία ομάδα η οποία ξεκάθαρα από την αρχή, και ας μην είχαμε ξεκινήσει καλά και ας περάσαμε τα προβλήματά μας, είχε δείξει ξεκάθαρα τον στόχο, ότι θα είμαστε μία ομάδα που μέχρι το τέλος θα παλέψουμε για την είσοδο στην εξάδα και να διεκδικήσει στα παιχνίδια των πλέι οφ παραπάνω πράγματα. Είναι μία τεράστια προσπάθεια και από τη διοίκηση και από τους ανθρώπους που είναι γύρω μας και από τα παιδιά που ήρθαν. Είναι πολλή δουλειά που βγαίνει σε όλους τους τομείς, μία προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους. Φέρνουμε αποτελέσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά το σημαντικό είναι να αισθανόμαστε τον κόσμο κι όταν κάπου στραβώνουν κάποια πράγματα. Εννοείται ότι πρέπει να αποκτήσουμε πιο “καυτή” έδρα. Είναι μια μεγάλη πόλη τα Χανιά, πρέπει να στηριχθεί η ομάδα της πόλης και από εκεί και μετά συσπειρωμένοι όλοι, κόσμος, ομάδα, διοίκηση, να τρέξουμε για μεγαλύτερα πράγματα την ΠΑΕ Χανιά. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου και θέλουμε να αυξηθεί. Τους θέλουμε κοντά μας όλους».

Για το αν μπορούν τα Χανιά να κάνουν την υπέρβαση: «Εγώ το λέω και από τη “στραβή” μας. Τότε που είχαμε τις τρεις ήττες στο ξεκίνημα έλεγα ότι δεν μπορεί η συγκεκριμένη ομάδα με την παρουσία τόσο καλών ποδοσφαιριστών, έμπειρων ποδοσφαιριστών, σε πολύ καλή ηλικία, που έχουν παίξει πάρα πολλά ματς σε τέτοιο επίπεδο να μην μπορεί να βρει τη “χρυσή”ενδεκάδα. Να μπορεί η κατάσταση, με όλα τα παιδιά συγκεντρωμένα και με την καλή τους παρουσία, να φέρει την ομάδα εκεί που είχα πει από την αρχή. Ηταν κάτι τρελό αυτό που μας συνέβαινε. Χάσαμε το πρώτο αποτέλεσμα εδώ μέσα με τον Απόλλωνα και μετά για τον επόμενο μήνα δεν είχαμε ηρεμία. Εκεί ήταν πολύ σημαντική η παρουσία της διοίκησης, η οποία στάθηκε δίπλα στην ομάδα. Είχαμε κι εμείς την εμπειρία να μην πανικοβληθούμε και να ηρεμήσουμε την ομάδα. Η ομάδα πήρε τα αποτελέσματα αρχικά τα έξω, παιχνίδι-παιχνίδι πλέον μέσα το κερδίζει και φτάσαμε σήμερα σε μία σπουδαία νίκη, που τους έχει κάνει όλους αισιόδοξους, αλλά ας γυρίσουν πίσω να δουν λίγο τις “μαύρες” μέρες από τη 2η αγωνιστική μέχρι ένα χρονικό διάστημα. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους και τους ποδοσφαιριστές που έχεις και από εκεί και μετά πάνω σε αυτό πατάς κι όταν έρθουν οι “στραβές” είσαι δίπλα τους για να μπορούν να έρθουν ξανά οι καλές μέρες. Αυτό το έκανε η διοίκησή μας, το δουλέψαμε πάρα πολύ εμείς, το στηρίξαμε προπονητικό τιμ και ομάδα και πλέον είμαστε ήρεμοι, με καλή παρουσία και καλά αποτελέσματα. Εχουν έρθει τρία παιδιά τα οποία και αυτά θα μας βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια, αλλά το πιο σημαντικό και αυτό που είναι το μεγάλο κέρδος για την ομάδα μας είναι ότι έχουμε φτιάξει τα αποδυτήριά μας. Πλέον είναι μία συσπειρωμένη ομάδα, με ποδοσφαιριστές που βάζουν το “εμείς” και μετά το “εγώ” στην όλη διαδικασία, έρχονται αποτελέσματα και αυτό είναι το πιο σημαντικό και μας δίνει και σε εμάς που δουλεύουμε μαζί τους όλη μέρα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερο κουράγιο. Ας ευχηθούμε να συνεχίσουμε έτσι».

Ο ποδοσφαιριστής των Χανίων και σκόρερ του 2-0 με εξαιρετική “λόμπα”, Τάσος Δημητριάδης, στις δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Ολα τα ντέρμπι κρίνονται καλώς η κακώς από αυτόν που το θέλει περισσότερο. Ηταν ένα τοπικό ντέρμπι. Νομίζω ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήμασταν εμφανώς καλύτεροι. Δείξαμε ότι το θέλουμε, κάνοντας τις ευκαιρίες μας στο πρώτο, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο κι έτσι πετύχαμε το στόχο μας».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook