Ο 39χρονος πατέρας κρίθηκε ένοχος για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

Σε ποινή φυλάκισης 26 ετών καταδικάστηκε ένας 39χρονος ο οποίος είναι ΑΜΕΑ, για την σεξουαλική κακοποίηση των δύο ανήλικων θυγατέρων του.

Ο 39χρονος κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, κατά περίπτωση ενώ η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Ο κατηγορούμενος δεν προσήλθε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο καθώς μετά την απολογία του στην ανακρίτρια δεν προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα , απαγόρευσης επικοινωνίας με τις ανήλικες κόρες του με οποιοσδήποτε τρόπο (προσωπικό, τηλεφωνικό ή άλλο) μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 39χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα απώλειας όρασης και έχει διαγνωστεί με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, μετά την πρόσφατη καταδίκη του θεωρείται φυγόποινος και αναζητείται από την Αστυνομία για να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Η εκτιτέα ποινή δεν ξεπερνάει τα 20 έτη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες γειτόνων και την κοινωνική έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών. Η σύζυγός και μητέρα των δύο κοριτσιών, ηλικίας 16 και 14 χρονών (σήμερα), κατέθεσε στο ΜΟΔ ότι ο άνδρας της δεν διέπραξε τα αδικήματα που του αποδίδονται και ότι τα παιδιά τους έλεγαν ψέματα. Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας για τις δύο κόρες του ότι «θέλουν να βγαίνουν έξω συνέχεια τις πιέζω για το αντίθετο».

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρχές διαπιστώθηκε η προσπάθεια του κατηγορουμένου να μειώσει την ηθική υπόσταση των ανήλικων θυγατέρων του τις οποίες εμφάνιζε με ανεξέλεγκτη συμπεριφορά, με συναναστροφή με ύποπτα άτομα και με ροπή στις κλοπές. Στις εκθέσεις ψυχολογικής πραγματογνωμοσύνης οι ψυχολόγοι αναγράφουν ότι κατά την εξέταση των δύο ανήλικων δεν παρατηρήθηκε παρουσία ψευδαισθήσεων και ό,τι είπαν ( οι ανήλικες) αποτελεί «προϊόν οδυνηρής βιωματικής εμπειρίας και όχι δόλιας επινόησης – μυθοπλασίας».

«Ξέρω ότι δεν είναι σωστό αλλά θα το κάνω»

Σύμφωνα με τη δικογραφία , στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, ο κατηγορούμενος στο σπίτι του βρήκε την μικρότερη κόρη του, ηλικίας 12 ετών (τότε), να κοιμάται στο δωμάτιο της, την ξύπνησε και ξάπλωσε δίπλα της λέγοντας «επειδή δεν έχω κοπέλα, ξέρω ότι δεν είναι σωστό να το κάνω σε σένα, αλλά θα το κάνω» και προχώρησε σε σεξουαλική κακοποίηση. Εντός των ημερών του Πάσχα του 2018, προσέγγισε και πάλι τη μικρότερη κόρη του, όταν αυτή παρακολουθούσε ανέμελα τηλεόραση στον καναπέ του σαλονιού, λέγοντας «επειδή δεν έχω γυναίκα ξέρω ότι δεν είναι σωστό αυτό που θα κάνω αλλά συγχώρεσε με» και επιχείρησε ανεπιτυχώς να την βιάσει.

Ακόμη, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι, μεταξύ των ετών 2013-2014, ο κατηγορούμενος φώναξε τη μεγαλύτερη του κόρη, ηλικίας 10-11 ετών (τότε), στο σαλόνι που καθόταν και άρχισε να τη θωπεύει αλλά το κορίτσι τον απώθησε και έσπευσε να αποχωρήσει από το δωμάτιο.

Το Πάσχα του 2018 , προσέγγισε την μεγαλύτερη κόρη του, στην κουζίνα του σπιτιού του όπου εκείνη απασχολείτο στην παρασκευή φαγητού, και της κατάφερε με τα χέρια του χτυπήματα στο πρόσωπο δύο φορές και της τράβηξε βάναυσα τα μαλλιά προκαλώντας της μώλωπες. Μια άλλη φορά όταν η μικρότερη κόρη επέστρεφε στο σπίτι, επικαλούμενος καθυστέρηση της επιστροφής της, την χτύπησε τρεις φορές με τα χέρια προξενώντας μώλωπες και αμυχές στο πρόσωπο και στο λαιμό της.

grtimes

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook