Ξεκίνησαν την επιστροφή προς την Ίμπρο υπο πολύ δύσκολες συνθήκες

Τελευταία ενημέρωση 22:40

Μετά απο πολύωρο δύσκολο και επικίνδυνο περπάτημα στο χιόνι η ομάδα των διασωστών έφτασε στο σημείο όπου ήταν οι έξι περιπατητές που χάθηκαν στα χιονισμένα βουνά των Σφακίων και ξεκίνησαν την επιστροφή προς το χωριό της Ίμπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η επιχείρηση είναι πολύ δύσκολη γιατί οι μεγάλοι όγκοι χιονιού έχουν παγώσει και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Για τον λόγο αυτό το περπάτημα των οκτώ διασωστών και των έξι που χάθηκαν – μεταξύ των οποίων είναι και Χανιώτες – γίνεται πολύ σιγά και εκτιμάται πως θα φτάσουν στην Ίμπρο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πάντως όλοι είναι καλά και εκτός απο την κούραση και την ταλαιπωρία απο το κρύο δεν έχουν το παραμικρό.

Νωρίτερα, τα πρώτα ίχνη των έξι Ελλήνων περιπατητών που χάθηκαν στα ορεινά των Σφακίων είχε εντοπίσει η ομάδα διάσωσης.

Όπως είπε στο Fashnews.gr o Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, οι διασώστες είδαν μια φωτιά σε μια πλαγιά την οποία άναψαν οι περιπατητές.

Όμως η προσέγγιση στο σημείο είναι αρκετά δύσκολη καθώς το χιόνι έχει πολύ μεγάλο ύψος, αν και εκτιμούν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον μια ώρα για να τους προσεγγίσουν και σίγουρα αρκετές ώρες για να τους οδηγήσουν σε ασφαλές σημείο.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για έξι Έλληνες περιπατητές οι οποίοι ξεκίνησαν από τα’ Ασκύφου, ανέβηκαν στην Ταύρη και μετά στο οροπέδιο Νιάτου και προσπαθώντας να κατέβουν στην Ίμπρο χάθηκαν σε υψόμετρο περίπου 1200 – 1300 μέτρων.

Περίπου στις 17:00 το απόγευμα μέσω του αριθμού 112 κάλεσαν σε βοήθεια.

Άμεσα ξεκίνησε ομάδα διασωστών αποτελούμενη από τέσσερις πυροσβέστες του κλιμακίου Ανώπολης, δύο πυροσβέστες από την Π.Υ. Βρυσών  και δύο εθελοντές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook