Οι πυροσβέστες τους μετέφεραν στην Ίμπρο και από εκεί στ' Ασκύφου, σώους και καλά στην υγεία τους αλλά εξαντλημένους από το ψύχος.

Περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα και μετά από πολύωρη και δύσκολη επιχείρηση των πυροσβεστών που περπάτησαν το βράδυ μέσα στο ψύχος και τα χιονισμένα βουνά των Σφακίων, ολοκληρώθηκε η διάσωση των 6 περιπατητών που είχαν χαθεί στο βουνό χθες (βίντεο)

Τα 6 άτομα που κατά την επιστροφή τους προς την Ίμπρο αποπροσανατολίστηκαν και έμειναν χαμένοι μέσα στο χιόνι και το κρύο, εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο στην Ίμπρο και από εκεί στ' Ασκύφου, καλά στην υγεία τους αλλά εξαντλημένοι από το ψύχος και την ταλαιπωρία.

Η επιχείρηση για τους πυροσβέστες του Π.Κ Ανώπολης, της Π.Υ Βρυσών και εθελοντών, ήταν δύσκολη καθώς διέσχισαν ορεινές περιοχές χιονισμένες με το χιόνι να έχει μετατραπεί σε πάγο και όλα με το σκοτάδι να έχει πέσει καθώς η επιχειρηση άρχισε από τις 19.00 και ολοκληρώθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα.

Θυμίζουμε ότι βρέθηκε σε ύψος περίπου 1200 μέτρων με τους πυροσβέστες να τους εντοπίζουν από μια φωτιά που είχαν ανάψει οι περιπατητές για να ζεσταθούν.