Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 18:30 στους 4 Μάρτυρες στο Ρέθυμνο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Ρεθύμνου:

“Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ( ΕΕΔΥΕ ) σε πολλές πόλεις της Ελλάδας , η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 18:30 στους 4 Μάρτυρες ενάντια στην επέκταση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις νατοικές βάσεις.

Ο λαός δεν έχει απολύτως  κανένα συμφέρον από αυτή την κατάπτυστη συμφωνία, η οποία μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και μας εμπλέκει σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους, ακόμα και σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, μέσω πολεμικής εμπλοκής.

Η νέα αναθεωρημένη συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ και που προετοίμασε ήδη η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πολυδιαφημισμένο “στρατηγικό διάλογο” που ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2018 στις ΗΠΑ, έρχεται να ενισχύσει ακόμη παραπέρα τη βάση της Σούδας, παγιώνει τη χρήση από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Λάρισα και Στεφανοβίκειο, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αλλά και να παραχωρήσει όλα τα στρατόπεδα, στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια στην υπηρεσία των αμερικανοΝΑΤΟικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, η εντεινόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, η όξυνση των ανταγωνισμών για τα ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά και τους δρόμους μεταφοράς τους, διαμορφώνουν μια κατάσταση που μυρίζει μπαρούτι.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια για αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη μπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας, ενώ είναι χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις αξιωματούχων του Ιράν πως θα απαντήσουν με κάθε μέσο απέναντι σε όποιον βοηθά τις ΗΠΑ στις επιθέσεις εναντίον τους.

Η συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και επεμβάσεις, με σκοπό τη γεωπολιτική της αναβάθμιση, δηλαδή τη θωράκιση των κερδών και συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, πάει χέρι-χέρι με τη διαχρονική αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

 Την ώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς, συντάξεις, για παροχές σε Υγεία, Πρόνοια, για την Παιδεία, συνεχίζει να δίνει κάθε χρόνο πάνω από 4 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Οι διαβεβαιώσεις ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι πυλώνες σταθερότητας και ευημερίας, ασφάλειας και ειρήνης για τους λαούς, ότι αν είμαστε το καλό παιδί των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ θα διασφαλιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έχουν καταρρεύσει. Από όποιο σημείο του πλανήτη πέρασαν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί άφησαν πίσω τους συντρίμμια, άλλαξαν σύνορα, δημιούργησαν προσφυγιά και φτώχεια. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και από τις πιο πρόσφατες επεμβάσεις σε Συρία και Λιβύη.

Ο λαός της χώρας μας, των γειτονικών και άλλων χωρών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας!

Απ’ αυτή τη σκοπιά, απαιτείται να δυναμώσει η πάλη μας για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Να μπουν στο επίκεντρο της πάλης μας οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες, να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η φιλία των λαών, των εργαζομένων απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου, σε ένα δρόμο που οι πηγές Ενέργειας από “κατάρα” θα είναι “ευλογία” για τους λαούς.

Απαιτούμε :

Να αποσυρθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις.
Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις στη χώρα μας.
Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ : ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΑΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Καλούμε κάθε μαζικό φορέα να πάρει αποφάσεις στήριξης συμμετοχής και ενίσχυσης της κινητοποίησης!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook