Μιχάλης Καραμαλάκης: Είναι πλήρως καταδικαστέες τέτοιες συμπεριφορές και δεν μπορούμε να τις ανεχθούμε

Οργή έχουν προκαλέσει οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν έναν αστυνομικό να χαστουκίζει 11χρονο στο Μενίδι. 

Όπως δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Στράτος Μπαλάσκας στο ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, «ο συνάδελφος αναζητείται, τον ψάχνουν παντού, έχει εξαφανιστεί».

Παράλληλα, εκτίμησε πως ο υπεύθυνος θα εμφανιστεί αφού περάσει το αυτόφωρο. Ο κ. Μπαλάσκας είπε ακόμη πως ο εν λόγω αστυνομικός είχε απασχολήσει και άλλη ΕΔΕ και χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα παρορμητικός» και με «έξαρση ψυχικής ορμής». Παράλληλα, σημείωσε πως κατά την άποψή του «όχι, δεν έχει θέση στο σώμα», τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν αρμόδιοι θεσμοί που θα το κρίνουν αυτό.

Ο Στράτος Μπαλάσκας σχολίασε την παρέμβαση της φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας και την αποπομπή του αστυνομικού από το σώμα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν 42.000 αστυνομικοί και δεν αποκλείεται ανάμεσά τους να υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο «έχουμε επτά ελεγκτικούς μηχανισμούς για να πατάξουμε τέτοια περιστατικά».

Σημειώνεται πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πήρε θέση για το βίντεο. «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και απάντησε σε σχετικό ερώτημα με αφορμή το περιστατικό στο Ζεφύρι.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook