Η καθυστέρηση που υπάρχει στην έναρξη των ετήσιων κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία κορυφώνει και την αγωνία για την τύχη κάποιων ανώτατων και αρκετών ανώτερων αξιωματικών.

Σε ότι αφορά στην ηγεσία, ο Κρητικός Αρχηγός (Μιχάλης Καραμαλάκης) θεωρείται αμετακίνητος, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τον Κρητικό Υπαρχηγό (Ανδρέας Δασκαλάκης).

Όμως φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο για τους άλλους τρεις Αντιστρατήγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο bloko.gr η καθυστέρηση οφείλεται αφενός στο ότι γίνεται «μάχη» για το αν και ποιος θα είναι ο δεύτερος αντιστράτηγος που θα αποστρατευτεί ( ο ένας είναι δεδομένος) και αφετέρου λόγω «συναρτησιακών δυσχερειών στην σύνθεση των παραγόντων που εκ των ων ουκ άνευ, προαπαιτούνται για την επικύρωση των πινάκων.»

Πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν πως γίνεται και «σκληρή μάχη» για τους Ταξίαρχους που θα προαχθούν σε Υποστρατήγους.

Ο λόγος είναι πως φέτος προβλέπεται η προαγωγή μόλις εννέα (9) Ταξίαρχων και καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, κατά το κοινώς λεγόμενο «πέφτουν μπουνιές».

Πάντως εάν δεν ξεκαθαριστούν τα προκαταρκτικά σήμερα, τότε οι κρίσεις αναμένεται να γίνουν το Σαββατοκύριακο (όπως άλλωστε συνηθίζεται).

Σε ότι αφορά στην Κρήτη, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ενδιαφέρον προαγωγών υπάρχει μόνο προς τα….. ανατολικά του νησιού, αλλά η αγωνία της παραμονής ή όχι στο Σώμα αφορά όλους.

Να σημειωθεί πως οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για «περιορισμένες» κρίσεις καθώς  οι προηγούμενες έγιναν μόλις τον περασμένο Ιούλιο, αλλά με τις «καραμπόλες» ουδείς γνωρίζει που θα καταλήξει η μπίλια.