Η ανακοίνωση του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, σε συνέχεια των θεματικών εξορμήσεων του με τίτλο: «Πεζοπορία με ταξίδι στον χρόνο…», διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση στον νομό Ηρακλείου, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, όπου θα γίνει επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και μετά – αν ο καιρός είναι καλός – θα πραγματοποιηθεί εύκολη ανάβαση στο «ανθρωπόμορφο» βουνό του Γιούχτα, υψ. 811 μέτρα, που βρίσκεται στα δυτικά των Αρχανών και προσφέρει απέραντη θέα.

Το ιερό βουνό του Γιούχτα μοιάζει με γερμένο ανδρικό κεφάλι και είναι φορτωμένο με αρχαίους μύθους, που μπλέκονται με την ιστορία και την θρησκευτική λατρεία, που ξεκινάει από την εποχή των μινωϊτών και φτάνει ως το χριστιανισμό.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το μονοπάτι, έξω από τις Αρχάνες, το οποίο φτάνει μέχρι την κορυφή, περνώντας μέσα από συστάδες πεύκων και κυπαρισσιών, ανάμεσα από βράχους και φρύγανα. Η πεζοπορία θα έχει διάρκεια συνολικά περίπου 2 ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα και γάντια, καπέλο και σκούφο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:15 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 31/01. Αρχηγός της εξόρμησης είναι η κ. Σεβαστιάννα Σούκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook