Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, το Σάββατο 25/01 στο μουσικό καφενείο Αθιβολή, στο Κουμ Καπί.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Χανίων:

Δεκάδες μέλη, φίλες και φίλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και αυτή τη χρονιά. Γυναίκες και άντρες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, με τους οποίους έχουμε συναντηθεί στους κοινούς αγώνες το προηγούμενο διάστημα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό και αναφορά στα οξυμένα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η λαϊκή οικογένεια, όπως το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης, η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας. Έγινε επίσης εκτεταμένη αναφορά στη Συμφωνία επέκτασης των Βάσεων, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με προίκα την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπει τη χώρα, και ιδιαίτερα την περιοχή μας, σε μία απέραντη νατοϊκή βάση, γεγονός το οποίο μας εμπλέκει βαθύτερα στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια μας. Στο πλαίσιο αυτό μέλη του Συλλόγου συγκέντρωσαν υπογραφές ενάντια στη βάρβαρη αυτή συμφωνία η οποία για εμάς δεν έχει να φέρει τίποτε άλλο από φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Στη συνέχεια μέλη του Συλλόγου συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του Συλλόγου σχετικά με την εργασία, τη μητρότητα και τον ελεύθερο δημιουργικό χρόνο. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το πρόβλημα των ευέλικτων μορφών εργασίας, κεντρικό θέμα της καμπάνιας της ΟΓΕ για το 2020. Πρόκειται για ζητήματα τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της μάχης την οποία διεξάγουν καθημερινά οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ έτσι ώστε αυτά να μην αποτελούν ατομικό άγχος για τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών αλλά κοινωνική υπόθεση.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα αυτούς οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Το 2020 συνεχίζουμε τον αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με πρώτο μεγάλο ραντεβού την Πέμπτη 30/1 στις 19:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς όπου  με τα Ταξικά Σωματεία, τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Επιτροπή Ειρήνης βγαίνουμε μπροστά και απαιτούμε:

Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
Να κλείσει η βάση της Σούδας.
Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
Αποδέσμευση απόΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Θερμές ευχές σε όλες και όλους για υγεία και δύναμη στους κοινούς μας αγώνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook