Επισκέφτηκαν οικοδομές του νομού όπου μοίρασαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων του νομού Ηρακλείου.

H σχετική ανακοίνωση

Η κίνηση αυτή του Συνδικάτου αποτέλεσε ευχάριστο διάλειμμα στους συναδέλφους, που αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά με υγεία, δουλειά και μεροκάματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Τα μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων ενημέρωσαν τους συναδέλφους για μία σειρά από θέματα που απασχολούν τον κλάδο, την κοινωνία και που δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο όπως:

Την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις που ψηφίζεται στη Βουλή και τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 30/1/20 στις 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας
Τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.
Κάνει ακριβώς ό,τι και όλες οι προηγούμενες και χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα: «δίκαιη και βιώσιμη λύση» στο ασφαλιστικό.

Η σχετική ανάκαμψη που υπάρχει στον κλάδο δεν έφερε κι ούτε πρόκειται από μόνη της να φέρει βελτίωση στις εργασιακές συνθήκες και όρους δουλειάς. Στους χώρους δουλειάς συνεχίζουν να επικρατούν άθλιες συνθήκες απληρωσιάς, ανασφάλιστης εργασίας, παζάρια για τα ένσημα 2 στα 5 κ.τ.λ. μεροκάματα στον πάτο, χωρίς ωράρια και με υποτυπώδη μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και καθολική πραγματικά κοινωνική ασφάλιση, που να εξασφαλίζει ολόπλευρα όλες τις ανάγκες των εργαζομένων στη σύνταξη, την υγεία, την πρόνοια, τις παροχές.

Παλεύουμε για αιτήματα που διασφαλίζουν προστασία από την επίθεση που δεχόμαστε. Προετοιμαζόμαστε για απεργία όποτε έρθει το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Ήδη η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας αλλά και το Συνδικάτο μας έχουμε πάρει απόφαση για απεργιακή απάντηση, μπροστά στο έγκλημα που ετοιμάζουν. Εκφράστηκε από τους συναδέλφους ότι δεν υπάρχει καμία αναμονή και οι οικοδόμοι θα παλέψουν, γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά πως ότι κατέκτησαν, το κατέκτησαν μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook