Χαράλαμπος Κουκιανάκης στο Flashnews.gr: “Συνδράμουμε για την παραχώρηση του Ιτζεδίν στο Δήμο Χανίων”.

Άλλη διάσταση στο θέμα της διεκδίκησης του φρουρίου Ιτζεδίν δίνει με σημερινές του δηλώσεις στο Flashnews.gr, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Επειδή έχει δημιουργηθεί η αίσθηση… κόντρας με τον Δήμο Χανίων σχετικά με τη διεκδίκηση του φρουρίου Ιτζεδίν, ο κ. Κουκιανάκης ξεκαθάρισε ότι: “Εμείς συνδράμουμε στον Δήμο Χανίων. Δεν έχουμε καμία απαίτηση στο κομμάτι της παραχώρησης. Θέλουμε να παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων. Όταν και εφόσον το μνημείο παραχωρηθεί στο Δήμο Χανίων θα προτείνουμε να γίνει ένας “ανοιχτός διάλογος” με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Δήμος Χανίων, Δήμος Αποκορώνου, Αντιπεριφέρεια, Υπουργείο Πολιτισμού κτλ, ώστε όλοι να συνδράμουμε στην αναστήλωση, διατήρηση και αξιοποίησή του Φρουρίου Ιτζεδίν”.

Οι δηλώσεις αυτές του Δημάρχου Αποκορώνου, δημιουργούν την αίσθηση ότι υπάρχει πνεύμα συνεργασίας με τον Δήμο Χανίων και ότι, πιθανώς (;) εσφαλμένα διαπιστώθηκαν τα …αντίθετα, στο περιθώριο της χτεσινής σύσκεψης στην ΠΕ Χανίων για τα ΕΣΠΑ. 

Μάλιστα, ο κ. Κουκιανάκης μας τόνισε ότι θα επιδιωχθεί, το προσεχές διάστημα, συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συνάντηση Κουκιανάκη με Βεσυρόπουλο

Στο μεταξύ, θετικά ήταν τα συμπεράσματα από τη συνάντηση του Δημάρχου Αποκορώνου με τον υφυπουργό αρμόδιο σε θέματα δημόσιας περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Μια σειρά θεμάτων που αφορούν στον Δήμο Αποκορώνου συζητήθηκαν στην διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης  με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο που είναι αρμόδιος για θέματα δημόσιας περιουσίας.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Κουκιανάκης μεταξύ των θεμάτων ήταν και το θέμα της παραχώρησης του φρουρίου Ιτζεδίν στον Δήμο Χανίων.
«Ενημερώσαμε τον  κ.Υφυπουργό για τη σημαντικότητα του κτιρίου του Ιτζεδιν που η αναστήλωση του θα δώσει πολλαπλά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή και τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο  η παραχώρησή του στο δήμο Χανίων. Τονίστηκε ότι εφόσον το μνημείο υπάγεται στις εξαιρέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού οι διαδικασίες είναι ευκολότερες και απαιτείται μια ΚΥΑ μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για τη παραχώρηση του στο δήμο Χανίων» αναφέρει ο Δήμαρχος Αποκορώνου.

Επιπλέον θέματα που συζητήθηκαν ήταν το Καταδυτικό Πάρκο στον Ομπρος Γυαλό, η , παραχώρηση των πρώην Αστυνομικών Σταθμών Γεωργιουπόλεως, Φρε, Αρμένων και πρ. Αστυνομικού Τμήματος Βαμου.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκιανάκη, ο κ. Βεσυρόπουλος  έδωσε κατευθύνσεις για επίσπευση των διαδικασιών για την τελική υπογραφή του καταδυτικού πάρκου που ούτως ή άλλως είναι διαδικαστικό το θέμα και συμφώνησε στη παραχώρησή και των τεσσάρων σε αχρησία από πολλών ετών μικρών κτισμάτων αστυνομικών υπηρεσιών. 

Προχωράει το καταδυτικό πάρκο

Όπως ανέφερε στο Flashnews ο κ. Κουκιανάκης, σε ό,τι αφορά το καταδυτικό πάρκο έχουν ληφθεί ήδη οι υπογραφές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Οικονομικών και αναμένονται εκείνες των υπουργείων αθλητισμού και Πολιτισμού ώστε πλέον το σημαντικό έργο να μπει σε διαδικασία δημοπράτησης. Μάλιστα, όπως μας τόνισε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είναι πολύ θετικός για το συγκεκριμένο έργο το οποίο εντάσσεται στα ΕΣΠΑ 2014-2020 και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με ένα ποσό της τάξεως των 500-600 χιλιάδες ευρώ (διαδικασία που απαιτείται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020 οπότε και θα απορροφηθούν τα έργα για τα ΕΣΠΑ 2014-2020).

Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση των πρώην Αστυνομικών Σταθμών Γεωργιουπόλεως, Φρε, Αρμένων και πρ. Αστυνομικού Τμήματος Βαμου, ο Δήμος Αποκορώνου θέλει την παραχώρησή τους για χρήση για τα επόμενα 30 χρόνια. Πρόκειται για κτήρια που, ειδικά εκείνο του Φρε, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook