Για το ζήτημα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου, στο Δήμο Ηρακλείου έκανε ερώτηση στην Βούλη ο Χάρης Μαμουλάκης. 

Στην ερώτηση, γίνεται αναφορά στη διαδικασία που είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ, με την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου παρουσία των εκπροσώπων του μοναδικού του μετόχου, ήτοι του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και της υπερψήφισης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της παραχώρησης του τμήματος της χερσαίας ζώνης που αναπτύσσεται έξω από την περίφραξη του λιμένα και η οποία δεν συνδέεται με την αμιγώς λιμενική δραστηριότητα.

«Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου, μια απόφαση που αλλάζει άρδην τη δυναμική ανάπτυξης της πόλης του Ηρακλείου στο βόρειο μέτωπό της, η οποία και ξεκίνησε να υλοποιείται έπειτα από την προσωπική δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μετά το πράσινο φως που δόθηκε από τη Γ.Σ. του Ο.Λ.Η. παρουσία και εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ, απαιτείται η έγκριση όλων των συναρμόδιων Υπουργείων. Κι επειδή οι διοικητικές ενέργειες είχαν προχωρήσει πριν από την προκήρυξη των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ζητείται ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

Α) Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τη διαδικασία παραχώρησης τμήματος της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηρακλείου στον Δήμο Ηρακλείου ικανοποιώντας το σχετικό πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου;

Β) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της έγκρισης της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση τμήματος της Χερσαίας Ζώνης του ΟΛΗ από τα συναρμόδια Υπουργεία;

Την ερώτηση του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη, συνυπογράφουν οι Βουλευτές Σταύρος Αραχωβίτης, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook