Τα παιδιά αγνοούνται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η μητέρα δεν είχε δηλώσει την εξαφάνισή τους, ενώ οι αρχές ερευνούν και θανάτους στην οικογένεια που αποτελούν μυστήριο.

Μια παράξενη υπόθεση που θα μπορούσε να είναι και σενάριο ταινίας και συγκεκριμένα αστυνομικού θρίλερ, ερευνά η αστυνομία.

Δυο παιδιά αγνοούνται από τον Σεπτέμβριο του 2019 και η αστυνομία εντόπισε την μητέρα τους με τον νέο της σύζυγο στην Χαβάη.

Τα παιδιά ονομάζονται Joshua Vallow και Tylee Ryan και είναι 7 και 17 ετών αντίστοιχα.

Πώς ξεκίνησε η περίεργη υπόθεση

Η περίεργη υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο σύζυγος της Lori Vallow (σ.σ της μητέρας), Charles Vallow, δολοφονήθηκε από τον αδελφό της Alex Cox στο σπίτι τους στο Φοίνιξ.

Τότε ισχυρίστηκαν πως ο αδερφός της βρισκόταν σε αυτοάμυνα, ωστόσο η αστυνομία δεν πείστηκε και ερευνά ακόμα την υπόθεση.  

Όμως, τον περασμένο Δεκέμβριο πέθανε και ο αδερφός της, ο Cox (ο οποίος είχε δολοφονήσει τον σύζυγό της), με την αιτία θανάτου να παραμένει άγνωστη και την αστυνομία στο Gilbert της Αριζόνα να εξακολουθεί να περιμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του, όπως αναφέρει το abcnews.go.com.

Η εξαφάνιση των παιδιών

Η Lori Vallow μετακόμισε στο ανατολικό Αϊντάχο με τα παιδιά, περίπου ένα μήνα μετά το θάνατο του Charles Vallow (του συζύγου της).

Ωστόσο, μετά την μετακόμιση της, μέλη της οικογένειας του δολοφονηθέντος συζύγου της ισχυρίζονται πως η επαφή τους με τα παιδιά κόπηκε σταδιακά, ώσπου έφτασαν να μην έχουν καθόλου νέα τους.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως η τελευταία επαφή μαζί τους ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ η μητέρα τους δεν ανέφερε ποτέ ότι λείπουν ή αγνοούνται.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό τους κατόπιν των καταγγελιών των συγγενών. 

Η Χαβάη και ο νέος σύζυγος

Οι Αρχές ανέφεραν ότι η μητέρα των δύο αγνοουμένων παιδιών έχει βρεθεί στη Χαβάη μαζί με το νέο σύζυγό της, τον Chad Daybell, αλλά δεν υπάρχει ακόμα κανένα σημάδι των παιδιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Αϊντάχο, έπειτα από έρευνα που έγινε στο θέρετρο που διαμένει το ζευγάρι αλλά και στο αυτοκίνητό τους, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη που να αποδεικνύει ότι τα παιδιά πήγαν μαζί της στη Χαβάη.

Είπαν στους αξιωματικούς ότι τα παιδιά είχαν πάει να ζήσουν με συγγενείς στην Αριζόνα και οι Αρχές ανακάλυψαν σχεδόν αμέσως πως δεν ήταν αλήθεια. Όταν οι ερευνητές επέστρεψαν στο σπίτι της Vallow την επόμενη μέρα, το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί.

Παράλληλα, εκδόθηκε δικαστική απόφαση που την αναγκάζει να παραδώσει τα παιδιά στις αρμόδιες υπηρεσίες, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει τις νομικές συνέπειες.

Ωστόσο, ούτε εκείνη ούτε και ο νέος της σύζυγος έχουν κατηγορηθεί ή συλληφθεί για την υπόθεση, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Ο νέος σύζυγος και ο μυστηριώδης θάνατος της προηγούμενης γυναίκας του

Οι αρχές έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα μυστήριο αλλά αυτή τη φορά σχετικά με τον νέο σύζυγο και την προηγούμενη γυναίκα του, την Tammy Daybell, η οποία πέθανε στις 19 Οκτωβρίου.

Η νεκροψία έδειξε ότι η γυναίκα απεβίωσε από φυσικά αίτια, ωστόσο το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως εκείνος, ο Chad Daybell, παντρεύτηκε την Vallow (την μητέρα των δυο αγνοούμενων παιδιών) μόλις δυο εβδομάδες μετά τον θάνατο της συζύγου του.

Έτσι το γραφείο του σερίφη της περιοχής άρχισε να αμφισβητεί τις συνθήκες του θανάτου της Tammy Daybell.

Μάλιστα συνεργάστηκαν με τις Αρχές στη Γιούτα, όπου θάφτηκε η προηγούμενη γυναίκα του, για να γίνει η εκταφή της ώστε να πραγματοποιηθεί νέα νεκροψία και πρόσθετες εξετάσεις.

Οι ερευνητές επίσης έψαξαν στο σπίτι του Chad Daybell νωρίτερα αυτό το μήνα, αφαιρώντας 43 αντικείμενα, κυρίως τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλες συσκευές, στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο αστυνομικός υπάλληλος του Rexburg, Γκάρι Χάγκεν, δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση λόγω της τρέχουσας έρευνας, η οποία περιλαμβάνει πλέον κρατικές και τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε τουλάχιστον τέσσερα κράτη, καθώς και το FBI.

Οι παππούδες δίνουν αμοιβή σε όποιον μπορεί να βοηθήσει

Οι παππούδες των παιδιών ανακοίνωσαν πως δίνουν αμοιβή  20.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες ώστε να βρεθούν τα παιδιά.

Όπως αναφέρουν, θεωρούν πως ο Charles Vallow (ο πρώτος της σύζυγος) δολοφονήθηκε και πως η Lori Vallow και ο νέος της σύντροφος είχαν κάποιες «παράξενες» θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Παράλληλα αποκάλυψαν πως ο δολοφονημένος σύζυγος ανησυχούσε πως η Λόρι θα τον σκοτώσει μετά το διαζύγιο και είχε ζητήσει προστασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook