‘Αλλο ένα περιστατικό με κλοπές καρπών στα Χανιά αλλά αυτή τη φορά στο Βαρύπετρο

Συνελήφθησαν σήμερα  το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε περιοχή του Δήμου Χανίων, 37χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή καρπών από καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων (αβοκάντο) στην περιοχή του Βαρυπέτρου και 47χρονος Έλληνας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, κατόπιν ειδικού σχεδίου δράσεων που εκπόνησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την πρόληψη και καταστολή κλοπών σε αγροτικές καλλιέργειες, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντοπίστηκε και πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 47χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ κιβώτια αβοκάντο συνολικού βάρους 120 κιλών τα οποία είχε προμηθευτεί σε προγενέστερο χρόνο από τον 37χρονο.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα αβοκάντο είχε αφαιρεθεί από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 37χρονος κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο 2019 έως την 28.01.2020, είχε αφαιρέσει σταδιακά, συνολική ποσότητα αβοκάντο πεντακοσίων (500) κιλών από αγροτεμάχιο του ανωτέρω παθόντα, τα οποία στη συνέχεια τα διέθετε στον 47χρονο έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook