Οι ενέργειες των φιλόζωων πολιτών οδήγησε τη δημοτική αρχή να αποφασίσει την προσφυγή σε ένδικα μέσα

Να ασκηθεί αγωγή εναντίον της δημότισσας που συνέταξε ψήφισμα το οποίο βάλλει κατά του δήμου και επιρρίπτει ευθύνες για την κατάληξη του καυκάσιου σκύλου ο οποίος σκοτώθηκε στην περιοχή των Μεγάλων Χωραφιών, εξετάζει η δημοτική αρχή.

Φιλόζωοι δημότες είχαν καταγγείλει τις προηγούμενες μέρες με ανάρτηση στο διαδίκτυο αλλά και με ψήφισμά τους τη δημοτική αρχή Χανίων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για κακούς χειρισμούς που οδήγησαν τελικά στη θανάτωση του σκύλου. Μάλιστα, ζητούσαν με έντυπο το οποίο είχαν θέσει δημοσίως για συγκέντρωση υπογραφών, την αφαίρεση της αρμοδιότητας των αδέσποτων από την υπηρεσία Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιάννη Νικηφοράκη, “μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τυχόν παράνομες ή παράτυπες σχετικές ενέργειές της με τη δολοφονία του σκυλιού” όπως αναφερόταν στο έγγραφο το οποίο είχε περιέλθει στα χέρια του δημάρχου σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

Όπως είπε ο ίδιος ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, η συκοφαντία αυτή, οι ανακρίβειες και η εκ προοιμίου “απόφαση” κάποιων ατόμων να αποδώσουν χαρακτήρα παρανομίας στις ενέργειες του δήμου, οδηγεί τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην άσκηση αγωγής εναντίον των δημότισσας που φέρεται να είναι η συντάξασα του κειμένου. Το ποιες ενέργειες θα ακολουθηθούν θα αποφασιστεί βάσει των προτάσεων της νομικής υπηρεσίας του δήμου.

Εγινε μάλιστα αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο από τον κ. Νικηφοράκη όλων των ενεργειών που ακολουθήθηκαν κάνοντας λόγo για ανακριβείς καταγγελίες.

Από την πλευρά τους οι κύριοι Γρηγόρης Αρχοντάκης και Τάσος Βάμβουκας ανέφεραν στο δημοτικό συμβούλιο ότι δυστυχώς τέτοια θέματα η δημοτική αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές φορές και δεν είναι λύση η προσφυγή σε ένδικα μέσα κάθε φορά που θεωρείται ότι θίγεται και συκοφαντείται από ανακρίβειες. Ο κ. Σαρρής είπε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ούτως ή άλλως αναποτελεσματικής πολιτικής χρόνων και ο κ. Βουρλάκης τόνισε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να φροντίσει να κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων και να αφήσουν στην άκρη τα δικαστήρια. Τέλος ο κ. Ρίζος είπε ότι αυτή η πρόταση και η απειλή του δημάρχου εναντίον των πολιτών αποτελεί ένδειξη του πολέμου που έχει ανοίξει η δημοτική αρχή με τους φιλόζωους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook