Εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων η τροποποίηση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης 

Πρόκειται ουσιαστικά για τις ερευνητικές εργασίες που αφορούν στην ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης – απόδοσης χρήσεων και ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά.

Την εισήγηση έκανε ο αρχιτέκτονας – μηχανικός και προϊστάμενος Γραφείου Προγραμματικής Σύμβασης Παλιάς Πόλης, Αντώνης Μυλωνάς, ο οποίος αφού έκανε μια μακροσκελή αναδρομή σε όσες ενέργειες έχουν γίνει από το παρελθόν μέχρι σήμερα για το έργο καθώς και στις καθυστερήσεις που υπήρξαν σε αυτό, ανέφερε ότι το ερευνητικό πρόγραμμα θα κοστίσει συνολικά 440.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% και η εκπόνηση του προγράμματος θα γίνει από το Πολυτεχνείο Κρήτης. 

Συμβαλλόμενα μέλη είναι ο Δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης που χρηματοδοτούν κατά 50% έκαστος την προγραμματική σύμβαση, καθώς και το ΥΠΠΟ και το ΠΚ.

Πρόκειται για ένα εργαλείο, έναν “τεχνικό σύμβουλο” για τη σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών και εγκρίσεων που απαιτούνται για την ανάδειξη των Νεωρίων, συμπεριλάμβανοντας μελέτη χρήσεων, αρχιτεκτονική μελέτη, στατική μελέτη, μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, μελέτες εφαρμόγής και τεύχη δημοπράτησης καθώς και κάθε επιμέρους εξειδικευμένη μελέτη.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 20 μήνες ενώ έχει τη δυνατότητα παράτασης κατά ένα χρόνο με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλομένων.

Η τροποποίηση των αποφάσεων του δήμου Χανίων σχετικά με την έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης με τίτλο «‘Ερευνητικές Εργασίες για την Ιστορική και Τεχνολογική Τεκμηρίωση της Μελέτης Ωρίμανσης των Έργων Αποκατάστασης – Απόδοσης Χρήσεων – Ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά», ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

Στην επιτροπή παρακολούθησης των Νεωρίων ως εκπρόσωπος του δήμου ορίζεται ο κ. Ξανθουδάκης Γιώργος με αναπληρωματικό τον Γιαννακάκη Γιάννη και εκ μέρους της υπηρεσίας ορίστηκε ο Μυλώνας Αντώνιος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook