Η πλευρά της κατηγορούμενης ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης λόγω νοσηλείας της σε νοσοκομείο.

Τελευταία ενημέρωση: 13.00

Για δεύτερη φορά, μετά το περασμένο καλοκαίρι, αναβλήθηκε η εκδίκαση της δίκης που έχει στο εδώλιο την αναισθησιολόγο που κατηγορείται για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί ωστόσο αναβλήθηκε για την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 μετά από αίτημα των δικηγόρων της κατηγορούμενης καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τις 28 Ιανουαρίου.

 

Η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν στις 29 Δεκεμβρίου 2015 το μικρό κοριτσάκι έφυγε από την ζωή μετά από επέμβαση ρουτίνας στην οποία υποβλήθηκε στο “Βενιζέλειο”.

Κατηγορούμενη είναι η αναισθησιολόγος που χειριζόταν το περιστατικό και στην οποία σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα καταλογίζεται ότι δεν τηρήθηκε το ισχύον πρωτόκολλο που απαιτείται για την αντιμετώπιση της αλλεργίας που παρουσίασε η 4χρονη κατά την διάρκεια της επέμβασης. 

Της καταλογίζεται, επίσης, ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook