Υπόθεση ημερών η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης – Πολλοί οι παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν για το νέο έργο

Αυτοψία στην περιοχή του Κερίτη ποταμού όπου θα κατασκευαστεί η νέα γέφυρα που θα ενώσει τις δυο πλευρές που αποκόπηκαν μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας Κερίτη λόγω κακοκαιρίας, πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, ενόψει της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης η οποία θα βρίσκεται στα χέρια των εμπλεκόμενων μερών σύντομα.

Το κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή για να διαπιστώσει τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν καθώς και παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν κατά την εκπόνηση της μελέτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, δήλωσε πως είναι θέμα ημερών η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας και του Δήμου Πλατανιά. Το κλιμάκιο ήρθε για να διερευνήσει πιθανόν εναλλακτικές και να καταγράψει από κοντά τυχόν δεσμεύσεις πάνω στις οποίες πρέπει να κινηθεί η μελέτη. Επίσης, είδαν και άλλες γεφυρώσεις κατά μήκος του Κερίτη εξετάζοντας πώς αυτές συμπεριφέρθηκαν στις συγκεκριμενες θέσεις.

Ο δήμαρχος Πλατανιά ανέφερε ότι ο δήμος του ζητά να γίνουν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα και ως προς τη μελέτη και ως προς την κατασκευή. Όπως είπε, σε ό,τι αφορά στα θέματα αδειοδοτήσεων ή χωροθέτησης ή του τρόπου της κατασκευής, ήδη στη διερευνητική κουβέντα που γίνεται σήμερα και θα συνεχιστεί, ο δήμος Πλατανιά έχει πει ότι θέλει μια γέφυρα η οποία θα έχει οπωσδήποτε ανακατεύθυνση λωρίδας κυκλοφορίας, θα υπάρχει το έρεισμα ή αλλιώς η ΛΕΑ  πάνω στο οδόστρωμα, θα υπάρχει οπωσδήποτε πεζογέφυρα και ανάλογος φωτισμός. “Εφόσον είναι μια νέα γέφυρα θα πρέπει να έχει ανάλογα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και θα πρέπει να έχει την αισθητική που επιβάλλεται” συμπλήρωσε ο κ. Μαλανδράκης

Από πλευρά της μελετητικής εταιρείας ο κ. Σταθόπουλος, δήλωσε πώς το κλιμάκιο ήρθε για να εξετάσει  την έκταση και τη φύση του προβλήματος και να ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Υποδομών ώστε να εκκινήσει μια ταχεία διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης και την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για την κατασκευή του έργου. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook