Μια σπουδαία επιστήμονας στον τομέα της Ιστορίας, η Μαρία Ευθυμίου σε μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Θέμα της διάλεξης «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα 4.000 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του», σε μια περίοδο ιδιαίτερη ευαίσθητη, με τα Εθνικά θέματα να είναι στην “πρώτη γραμμή” της επικαιρότητας.

Η ομιλία της καθηγήτριας Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίας Ευθυμίου στην κυριολεξία, καθήλωσε τον κόσμο που κατέκλυσε την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Χανίων.

Όπως τόνισε η κυρία Ευθυμίου στο Flashnews.gr: “Είμαι καλεσμένη από το Πνευματικό  Κέντρο Χανίων που είμαι παλιά γνώριμη και έχουμε αναπτύξει δεσμούς. Μιλάμε σήμερα για ένα ζήτημα που μας αφορά όλους πίστευω, τα ισχυρά δηλαδή σημεία του Ελληνισμού τα 4000 χρόνια της καταγεγραμμένης ιστορίας του”. 

Αύριο το πρωί μάλιστα, η κ. Ευθυμίου θα πραγματοποιήσει και δεύτερη διάλεξη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, αφού θα μιλήσει σε σχολεία των Χανίων  που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ακούσουν τα όσα ενδιαφέροντα εκείνη, σε κάθε περίπτωση, λέει.

“Το παρελθόν είναι μονίμως παρών”

Η κυρία Ευθυμίου απαντώντας σε ερώτημα για το γεγονός ότι η ιστορία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη πολιτικά περίοδο, τόνισε ότι, “Το παρελθόν είναι μονίμως παρών, οπότε και η ιστορία είναι χρήσιμη για να αποκωδικοποιούμε, έως έναν βαθμό, το παρόν”.

“Έπαιξε” το όνομά της για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Υπενθυμίζεται ότι η κορυφαία ιστορικός, Μαρία Ευθυμίου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό “κεφάλαιο” της επιστημονικής κοινοτητας. Μάλιστα, το όνομα της βρέθηκε πολύ ψηλά σε υπαρκτά σενάρια που ανέφεραν ότι αποτελούσε μια από τις πρώτες επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η δήλωση της Μαρίας Ευθυμίου:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook