“Μην το πετάς! Χάρισέ το. Σκόρπισε χαμόγελα και ζέστανε κάποιες μοναχικές καρδιές”.

Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, παιδιά του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, μετά τον εκκλησιασμό και συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους πήγαν στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στον Δημοτικό Κήπο Χανίων και τοποθέτησαν ρούχα που δεν χρειάζονταν στα δέντρα, μαζί με αρκουδάκια,δωράκια για τα παιδάκια που τα έχουν ανάγκη!!

Μια κίνηση που, αν μη τι άλλο, χρήζει παραδειγματισμού.

“Το ψωμί που φυλάς στην αποθήκη σου είναι του φτωχού. Τα ρούχα που κρατάς κρυμμένα στην αποθήκη σου είναι του γυμνού. Τα υποδήματα που σαπίζουν αχρησιμοποίητα είναι του ξυπόλυτου. Τα χρήματα που κρύβεις βαθιά στη γη είναι του φτωχού. Λοιπόν, τόσους αδικείς,όσους θα μπορούσες να βοηθήσεις”, έλεγε ο Βασίλειος ο Μέγας και το έκαναν πράξη η μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων ,προσφέροντας ζεστά μπουφάν και πανωφόρια για τους άστεγους της πόλης.

Συγκεντρώθηκε μια ποσότητα από καθαρά ρούχα, κρεμάστηκαν σε κρεμάστρες και τυλίχτηκαν με σακούλες. Στη συνέχεια οι μαθητές -τριες της Ε΄τάξης με τη βοήθεια των δασκάλων τους, κ. Γιώργο Κανδαράκη και κ. Γεωργία Ασγουδάκη, καθώς και της εικαστικού του σχολείου κ. Λαμπρινής Μποβιάτσου έφτιαξαν ταμπέλες και κατασκευές με όμορφα μηνύματα , παρακινώντας ους ανθρώπους στην ενσυναίσθηση. 
Επιστρέφοντας στο σχολείο ήταν όλοι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, μιλώντας για άλλο ένα επιτυχημένο βιωματικό μάθημα.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή της, η διευθύντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μαρία Κλιματσάκη: “ευχαριστούμε από καρδιάς το Κύτταρο Χαλέπας, για τη διάθεση ρούχων, τους γονείς των μαθητών μας για τη συνεργασία και τη στήριξη και την οικογένεια Μπονάτου ,για την μεταφορά των ρούχων. Τέλος, συγχαίρω τους άξιους συνεργάτες μου, που πάντα δουλεύουν με μεράκι και δίνουν πολλά από το περίσσευμα της καρδιάς τους ,αλλά και τους μαθητές μας ,που ανταποκρίνονται άριστα σε αυτά τα ξεχωριστά μαθήματα ΖΩΗΣ ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook