Για την παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα Ηρακλείου του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών λόγω καταστροφών από δάκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σήμερα πραγματοποιήθηκε τρίωρη κατάληψη του καταστήματος Ηρακλείου του ΕΛΓΑ από τους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού Ηρακλείου και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων, ώστε να τεθεί το πάγιο και δίκαιο αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, το οποίο έχουν αγκαλιάσει χιλιάδες βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγοί, για ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΔΑΚΟΥ, για την οποία δεν ευθυνόμαστε, για το σύνολο των παραγωγών, όχι μόνο των ασφαλισμένων, με ευθύνη του κράτους. Το αίτημα αποδόθηκε στον διοικητή του καταστήματος, το οποίο και προωθήθηκε στην κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Στην αναλγησία της κυβέρνησης απαντάμε: μπροστά στην καταστραμμένη σοδιά μας, καλά θα κάνετε να μη πιπιλάτε την καραμέλα ότι ο ΕΛΓΑ σύμφωνα με τον κανονισμό του δεν αποζημιώνει καταστροφές από τον δάκο. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, όπως ξέρει να στηρίζει από τον κρατικό προϋπολογισμό τους διάφορους μεγαλοκαρχαρίες με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και εγγυημένες αποδόσεις στις επενδύσεις τους!

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, που μετράει 10 μέρες στο Μπλόκο Πραιτωρίων, χαιρετίζει τους συναδέλφους μας από άλλες περιοχές που δίνουν μαζί μας τον αγώνα για επιβίωση! Την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων η οποία πραγματοποίησε χθες συλλαλητήριο στα Χανιά, τους Αγροτικούς Συλλόγους Πλατάνου και Μελάμπων και την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου που προχωράνε σήμερα σε αγωνιστικό ραντεβού στις Μάντρες και την Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων Ανωγείων που καλεί στο Δισταύρι. Στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό τους συναδέλφους μας στην πάνω Ελλάδα που βγαίνουν οργανωμένα αύριο στη Θεσσαλονίκη σε συλλαλητήριο στην «Agrotika»! 

Συνεχίζουμε τον αγώνα σε πανελλαδικό συντονισμό για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που εκκρεμούν. Να αλλάξει ο κανονισμός για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει παραγωγή και κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής. 

Άμεση καταγραφή και οριζόντια αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, για την οποία δεν ευθυνόμαστε, για το σύνολο των παραγωγών, όχι μόνο των ασφαλισμένων, με ευθύνη του κράτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook