«Στο ζήτημα της Υγείας δε χωράνε εκπτώσεις, δε χωράνε μπαλώματα», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Ο κ. Συντυχάκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Υπογράμμισε πως το Νοσοκομείο Χανίων «αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του, υπάρχουν εκατοντάδες κενά σε ιατρικό νοσηλευτικό, τεχνικό και παραϊατρικό προσωπικό, ακόμη και στις θέσεις που προβλέπει ο υπάρχων ελλιπής οργανισμός του».

Ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε πως χρειάζεται γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αντί για την ανακύκλωση του αίσχους των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε πως η κατάσταση που παρέλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας «ήταν πολύ χειρότερη από αυτή που είχαμε φανταστεί» και έδωσε τις συνηθισμένες υποσχέσεις ότι …θα γίνουν προσλήψεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως τις ίδιες «καρμπόν απαντήσεις» έδινε και η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία έλεγε ότι κληρονόμησε μια άσχημη κατάσταση. Συμπλήρωσε πως η σημερινή κυβέρνηση «συνεχίζει την ίδια ανθυγιεινή πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook