Πλήρες …μενού όλων των ζητημάτων των Χανίων στην ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Ως ΄”εξαιρετική” χαρακτήρισε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων το Σάββατο (1/2) το απόγευμα, η Βουλευτής ΝΔ Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη. Κατόπιν πρωτοβουλία της προγραμματίστηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, στην οποία αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα Χανιά και τέθηκαν “επί τάπητος” τα χρονοδιαγράμματα για τη δημιουργία των έργων που, είτε βρίσκοντα υπό εξέλιξη, είτε προγραμματίζονται.

Θέματα όπως το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, οι ιταλικοί στρατώνες, το κυκλοφοριακό, η Δημοτική Αγορά συζητήθηκαν στην ευρεία σύσεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων.

Μπακογιάννη: “Είναι φιλόδοξο το σχέδιο για τα Χανιά. Θέλουμε να ενώσουμε δυνάμεις” ​

“Διαπιστώσαμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, θέματα που έχουν κολλήσει λόγω της γραφειοκρατίας. Θα προσπάθησω εγω από τη μεριά μου να τα τρέξουμε τα θέματα του Δήμου Χανίων, όσο αυτό είναι εφικτό και για να μη χαθεί επιπλέον χρόνος. Είναι φιλόδοξο το σχέδιο για τα Χανιά. Θέλουμε να ενώσουμε δυνάμεις. Την αυτοδιοίκηση, βουλευτές, κυβέρνηση. Θέλουμε τα Χανιά να αλλάξουν όψη και είναι εφικτός στόχος”, επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη στις δηλώσεις της.

Σημανδηράκης: “Η εμπειρία της κ. Μπακογιάννη θα βοηθήσει σημαντικά τα ζητήματα της πόλης μας

“Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στην κ. Μπακογιάννη ένα μεγάλο μέρος που απασχολούν τον Δήμο Χανίων. Απο κοινού θα σχεδιάσουμε τα έργα για τα Χανιά. Συζητήσαμε τις παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη, στο κέντρο των Χανίων και άλλα ζητήματα και αποτυπώνεται ένα πολύ καλό πλαίσιο συνεργασίας καθώς η εμπειρία της κ. Μπακογιάννη θα βοηθήσει σημαντικά τα ζητήματα της πόλης μας. Να την ευχαριστήσω για τη διαχρονική στήριξή της στα ζητήματα του Δήμου Χανίων. Θέλουμε οι πολίτες να δουν διαφορά και στο επίπεδο της καθημερινότητας και στο επίπεδο των μεγάλων έργων.”, τόνισε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Περί υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων

Η ευρεία σύσκεψη ανάλωσε αρκετό χρόνο και στο κομμάτι της υποστελέχωσης υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και δη στον τομέα των μηχανικών, επιστημόνων δηλαδή που απαιτούνται να υπάρχουν για να προχωρήσουν τα έργα στα Χανιά. “Έχουμε στείλει έγγραφο στο Υπουργείο Εσωτερικών για το πρόβλημα αυτό. Θεωρούμε ότι με τη συνδρομή της κ. Μπακογιάννη θα επιτευχθεί η στελέχωση υπηρεσιών όπως η πολεοδομία, η τεχνική υπηρεσία κτλ”, υπογράμισε ο Δήμαρχος Χανίων.

“Ιδιαίτερα η πολεοδομία έχει ηρωικούς υπαλλήλους και ο αριθμός υπαλλήλων που διαθέτει είναι εξαιρετικά μικρός. Ειδικά τον τελευταίο καιρό που υπάρχει ανάπτυξη στο κομμάτι της δημιορυγίας νέων κτηριακών υποδομών κτλ. Κινούμαστε προς την κατεύθυνση ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα”, προσέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην ευρεία σύσκεψη που διήρκησε για περισσότερες από δυο ώρες συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης και το σύνολο των αντιδημάρχων Χανίων, αλλά και συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη και του κ. Σημανδηράκη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δαμιανάκης Ευτύχιος και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μανώλης Κοτσιφάκης . 

Δείτε τις δηλώσεις Μπακογιάννη και Σημανδηράκη στα ΜΜΕ αλλά και ένα μικρό κομμάτι της σύσκεψης:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook